Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže ocjenu ustavnosti

Srpski demokratski forum: Problem više nemamo s građanima, već sa državom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski demokratski forum upozorava na diskriminaciju na nacionalnoj osnovi kad je riječ o stambenom zbrinjavanju izbjeglica i povratnika u Hrvatsku.

Primjera gdje država obeštećuje korisnike, a ne vlasnike nekretnina, ističu, ima više od stotinu, a zbog toga će tražiti ocjenu ustavnosti nekih zakona i pravilnika.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Suočavanje s prošlošću 30 godina nakon jezivog zločina: "Žrtve treba upamtiti i prenijeti mladima kako bi mogli naučiti iz iskustva starijih, a ne na vlastitoj koži'' Slika nije dostupna Nezadovoljni odlukom SDF: Odlukom Ustavnog suda uskraćeno pravo na pozitivnu diskriminaciju

'Mislim da mi, kao Srbi, više nemamo problema s građanima hrvatske nacionalnosti. Mislim da smo u normalizaciji odnosa dok država to ozbiljno krši svojim nečinjenjem', rekao je Veljko Đakula iz Srpskog demokratskog foruma.

Savez logoraša Republike Srpske Državnom je odvjetništvu predao dokumentaciju o stradanjima Srba na području Bosne i Hercegovine od '92. do '95. Ne traže, kažu, nikakvu materijalnu odštetu, već samo istinu. Ističu da je riječ o više od tri tisuće žrtava. 'Tražimo da se u ovom tragičnom sukobu koji se dogodio na prostoru bivše države i odvajanjem republika, da se kažu imenom i prezimenom oni koji su činili zločin', reka je Branislav Dukić iz Saveza logoraša Republike Srpske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene