Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seizmološki centar

Još jedan potres u Zagrebu, puno slabiji od onog jutros

Euromediteranski seizmološki centar je objavio kako je Zagreb pogodio još jedan manji potres u 15:45.

Euromediteranski seizmološki centar je objavio da je Zagreb i okolicu pogodio još jedan manji potres.

U 15:45 na udaljenosti od 11 kilometara sjeverno od Zagreba na dubini od četiri kilometra zastreslo je tlo jačine 1.7 magnitude.

"Danas, 14. siječnja 2023. godine u 15 sati i 45 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su još jedan vrlo slab potres kod Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 1.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II stupnja EMS", stoji u objavi seizmološke službe PMF-a.

Pročitajte i ovo Potres pogodio središnju i sjevernu Hrvatsku PREPALI SE LJUDI Zagrepčani nakon potresa oborili rekord: EMSC objavio detalje

Osim toga, iz EMSC-a su objasnili zašto im je da izvijestite o potresu koji se ranije jutros osjetio u središnjoj Hrvatskoj trebalo duže nego inače. Njihovo objašnjenje možete pročitati OVDJE.

Jutrošnji potres bio je u 10 sati i 4 minute. Potres je bio jačine 2, 9 prema Richteru s epicentrom kod Markova Polja. Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da su Zagrepčani oborili rekord po broju dojava, pristiglo ih je čak 5.500. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene