Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srebrenica suosjeća s Vukovarom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suosjećanje s obiteljima žrtava s Ovčare, u povodu haaške presude, u pismu gradonačelnici Vukovara Zdenki Buljan izrazio je načelnik općine Srebrenica Abdurahman Malkić.

"Obitelji Srebrenice duboko su iznenađene i razočarane presudama izrečenima pred Haaškim sudom optuženicima Mili Mrkšiću, Veselinu Šljivančaninu i Miroslavu Radiću za zločine počinjene na Ovčari. Presuda izrečena tzv. vukovarskoj trojki simbolična je, neprihvatljiva i obeshrabrujuća kako po visini izrečenih kazni, tako i po njihovom obrazloženju, što predstavlja poraz ideje Haaškoga suda", navodi se u pismu načelnika općine Srebrenica Abdurahmana Malkića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader: 'Presuda 'vukovarskoj trojci' poraz ideje Haškog suda' Slika nije dostupna 'Presuda za 'vukovarsku trojku' sramotna i nepravedna'

Mjesto masovne grobnice na Ovčari i danas pohode brojni ratni stradalnici, mirno prosvjedujući protiv jučerašnje presude Haaškoga suda u kojoj je, zbog zločina počinjenog na Ovčari 1991., časnik bivše JNA Veselin Šljivančanin osuđen na pet, Mile Mrkšić na 20 godina zatvora dok je Miroslav Radić oslobođen svake krivnje.

Brojnim Vukovarcima koji se od sinoć u organizaciji stradalničkih i braniteljskih udruga grada Vukovara okupljaju na Ovčari te pale svijeće za žrtve, pridružuju se i građani iz drugih dijelova Hrvatske, izražavajući svoju potporu općoj osudi presude iz Haaga.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara najavila je za sutra u 12 sati mirni prosvjedni skup u središtu Vukovara na koji su pozvani svi građani toga grada.

Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata
Vukovarsko-srijmske županije i grada Vukovara zatražile su danas od Vlade i Državnog odvjetništva obustavu svih postupaka protiv osumnjičenih hrvatskih građana u Domovinskom ratu te "drastičnu promjenu odnosa prema cinizmu i aroganciji Carle del Ponte".

U pismu Vladi navodi se kako haaška presuda Šljivančaninu, Mrkšiću i Radiću predstavlja "užas i sramotu svjetske politike prema žrtavama Vukovara, ranjenicima iz vukovarske bolnice, članovima njihovih obitelji, suborcima te cijeloj Hrvatskoj".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene