Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Društvo Razvoj golf, investitor projekta Golf Parka Dubrovnik, zadovoljno je što je Povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem 'Srđ' jednoglasno donijelo pozitivno mišljenje o prihvatljivosti tog zahvata za okoliš, a ministar Mihael Zmajlović rekao je da će ministarstvo izdati rješenje.


'Nakon više od šest godina truda i zalaganja za realizaciju projekta Golf Parka Dubrovnik, i struka je potvrdila da zahvat neće imati štetnog utjecaja na okoliš i prirodu. Stav Društva Razvoj golf je od samog početka bio da sa okolišem i utjecajem na okoliš nema nikakvih kompromisa i drago nam je da je struka dokazala isto', ističe u priopćenju investitor tog projekta, Društvo Razvoj golf. Dodaje kako je 'Studija utjecaja na okoliš, na kojoj je sudjelovalo i koju je izradilo 14 priznatih nezavisnih stručnjaka, dokazala svoju stručnost i potvrdila izvornost izrađenih analiza, čime je projekt Golf Park Dubrovnik dobio potvrdu stručne strane da ne proizvodi utjecaje koji bi bili opasni za okoliš'.

Vezani članci Branko Bačić Bačić o referendumu: "Cilj nam je urediti nešto što do sada nije bilo uređeno" Vladimir Putin (Foto: AFP) Putin neće biti sretan: Odmetnuta pokrajina otkazala referendum o pripajanju Rusiji

Povjerenstvo: Projekt prihvatljiv za okoliš

'Savjetodavno povjerenstvo je jednoglasno izglasalo odluku da nema, uz primjenu odgovarajućih mjera zaštite okoliša, zahvat ima prihvatljiv utjecaj na okoliš, i sukladno tome ministarstvo će izdati rješenje.' ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović

Povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš jučer je u Zagrebu prihvatljivim za okoliš ocijenilo utjecaje izgradnje projekta Golf Parka Dubrovnik na Srđu, a udruge 'Zelena akcija' i 'Srđ je naš' u zajedničkom priopćenju usprotivile su se takvom mišljenju Povjerenstva te od Ministarstva zaštite okoliša i prirode zatražile da odbije izdati pozitivno rješenje za taj, kako navode, 'ekonomsko i okolišno štetan projekt'.

>> Povjerenstvo pozitivno o utjecaju na okoliš golf centra na Srđu

'Ako ministar Mihael Zmajlović potpiše pozitivno rješenje o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš za golf resort na Srđu, to će značiti da nije napravio ništa kako bi, po njegovom vlastitim riječima, vratio povjerenje javnosti u studije utjecaja na okoliš', navode udruge.

'Posljednji slobodan prostorni resurs Dubrovnika'

Dodaju kako se 'na platou Srđa, posljednjem slobodnom prostornom resursu grada Dubrovnika, planira izgradnja 240 vila i jedan hotel s 1.200 ležajeva u zoni namijenjenoj za golf i rekreaciju, te povrh toga još 1.600 ležajeva u apartmanima dva turistička naselja'. 'Na 330 hektara, čak je 47,93 hektara zauzeto vilama i apartmanima, od čega je 27,9 hektara na području rekreacije namijenjene za golf i ostale sportove i njihove prateće sadržaje', upozoravaju.

Referendum

'Brzanjem procedura i podilaženjem golferima želi se progurati projekt izgradnje golf resorta s vilama i apartmanima na Srđu prije nego ga građani Dubrovnika odbace na referendumu za koji su se izborili skupljanjem potpisa za njegovo raspisivanje', ocjenjuju udruge 'Srđ je naš' i 'Zelena akcija'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju