Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivan utjecaj na okoliš

Zmajlović: Izdat ćemo rješenje za projekt Golf Parka Dubrovnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvo Razvoj golf, investitor projekta Golf Parka Dubrovnik, zadovoljno je što je Povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem 'Srđ' jednoglasno donijelo pozitivno mišljenje o prihvatljivosti tog zahvata za okoliš, a ministar Mihael Zmajlović rekao je da će ministarstvo izdati rješenje.

'Nakon više od šest godina truda i zalaganja za realizaciju projekta Golf Parka Dubrovnik, i struka je potvrdila da zahvat neće imati štetnog utjecaja na okoliš i prirodu. Stav Društva Razvoj golf je od samog početka bio da sa okolišem i utjecajem na okoliš nema nikakvih kompromisa i drago nam je da je struka dokazala isto', ističe u priopćenju investitor tog projekta, Društvo Razvoj golf. Dodaje kako je 'Studija utjecaja na okoliš, na kojoj je sudjelovalo i koju je izradilo 14 priznatih nezavisnih stručnjaka, dokazala svoju stručnost i potvrdila izvornost izrađenih analiza, čime je projekt Golf Park Dubrovnik dobio potvrdu stručne strane da ne proizvodi utjecaje koji bi bili opasni za okoliš'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan Ilustracija vlada donijela odluku Dobre vijesti za vozače: Niže cijene goriva od utorka

Povjerenstvo: Projekt prihvatljiv za okoliš

'Savjetodavno povjerenstvo je jednoglasno izglasalo odluku da nema, uz primjenu odgovarajućih mjera zaštite okoliša, zahvat ima prihvatljiv utjecaj na okoliš, i sukladno tome ministarstvo će izdati rješenje.' ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović Povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš jučer je u Zagrebu prihvatljivim za okoliš ocijenilo utjecaje izgradnje projekta Golf Parka Dubrovnik na Srđu, a udruge 'Zelena akcija' i 'Srđ je naš' u zajedničkom priopćenju usprotivile su se takvom mišljenju Povjerenstva te od Ministarstva zaštite okoliša i prirode zatražile da odbije izdati pozitivno rješenje za taj, kako navode, 'ekonomsko i okolišno štetan projekt'.

>> Povjerenstvo pozitivno o utjecaju na okoliš golf centra na Srđu

'Ako ministar Mihael Zmajlović potpiše pozitivno rješenje o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš za golf resort na Srđu, to će značiti da nije napravio ništa kako bi, po njegovom vlastitim riječima, vratio povjerenje javnosti u studije utjecaja na okoliš', navode udruge.

'Posljednji slobodan prostorni resurs Dubrovnika'

Dodaju kako se 'na platou Srđa, posljednjem slobodnom prostornom resursu grada Dubrovnika, planira izgradnja 240 vila i jedan hotel s 1.200 ležajeva u zoni namijenjenoj za golf i rekreaciju, te povrh toga još 1.600 ležajeva u apartmanima dva turistička naselja'. 'Na 330 hektara, čak je 47,93 hektara zauzeto vilama i apartmanima, od čega je 27,9 hektara na području rekreacije namijenjene za golf i ostale sportove i njihove prateće sadržaje', upozoravaju.

Referendum

'Brzanjem procedura i podilaženjem golferima želi se progurati projekt izgradnje golf resorta s vilama i apartmanima na Srđu prije nego ga građani Dubrovnika odbace na referendumu za koji su se izborili skupljanjem potpisa za njegovo raspisivanje', ocjenjuju udruge 'Srđ je naš' i 'Zelena akcija'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene