Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Beogradski sud smatra kako ratni trebinjski gradonačelnik 'nije bio stvarno nadležan za odlučivanje tijekom rata'.


Prozivni sud u Beogradu ukinuo je odluke Višeg suda u Šapcu o izručenju i produljenju pritvora ratnom gradonačelniku Trebinja Božidaru Vučureviću jer drži kako 'nije bio stvarno nadležan za odlučivanje tijekom rata', izjavila je danas Tanjugu glasnogovornica suda Mirjana Piljić pojašnjavajući kako je 'stav Prizivnog suda da o molbama Hrvatske i Bosne i Hercegovine za izručenje Vučurevića treba odlučivati Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu kao isključivo nadležan sud'.

Vezani članci Slika nije dostupna Vučurević: Ne želim u Hrvatsku! Slika nije dostupna Optužnica protiv Vučurevića zbog granatiranja Dubrovnika

>> Sud: Vučurevića se može izručiti i Hrvatskoj i BiH

Nakon ove odluke, Vučurević je iz pritvora u Šapcu prebačen u Okružni zatvor u Beogradu, rekao je Tanjugu sudac Višeg suda u Šapcu, Saša Knežević. Prizivni sud drži kako se izručenja Vučurevića traže radi vođenja kaznenog postupka za djelo iz grupe kaznenih djela protiv čovječnosti i drugih dobara zaštićenih međunarodnim pravom, a 'to je u smislu Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupcima za ratne zločine isključivo nadležno Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu', javili su večeras mediji u Srbiji. (Agencija Vlm)