Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konvencija HSP-a za Slavoniju

Srb: Jedino čime se Vlada može pohvaliti su novi porezi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSP-ovac Daniel Srb prepirku oko poreza na nekretnine nazvao je 'pokazivanjem mišića nekoga tko je napustio Vladu'. Smatra da nećemo dugo čekati političke promjene, s obzirom na nezadovoljstvo građana. Osvrnuo se i na presudu generalima.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako hrvatska Vlada nakon godinu dana nije ostvarila niti jedan pozitivni učinak, posebice u gospodarstvu, a o tome, rekao je, govore pokazatelji poput pada industrijske proizvodnje i BDP-a te rasta nezaposlenosti.

Na konvenciji HSP-a za pet slavonskih županija, što je dio priprema za predstojeće lokalne izbore, Srb je kazao kako su nove porezne stope i uzimanje sve više novca hrvatskim građanima jedino čime se Vlada može pohvaliti pa će, drži, zimu obilježiti siromaštvo i neimaština koje će kulminirati kada siromašni građani više ne budu mogli plaćati svoje obveze. Onoga trenutka kada svi štrajkovi i nezadovoljstva prerastu u jedan, tada će doći i do političkih promjena, a to nećemo dugo čekati, ustvrdio je Srb.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

>> HSP na lokalne izbore ide samostalno

Ocijenio je kako su nestabilnost Vlade i svađe oko uvođenja poreza na imovinu nastali "zato što netko pokazuje mišiće nakon što je napustio Vladu" te da su u pitanju osobni obračuni, a ne politički stav.

Srb smatra kako se porez na imovinu uvodi samo zato da bi Hrvatska iduće godine imala dovoljno novaca platiti članarinu u Europskoj uniji te da bi se spustile cijene nekretnina kako bi se učinile dostupnijim, ali ne hrvatskim građanima, nego strancima nakon ulaska Hrvatske u EU.

Predsjednik HSP-a istaknuo je kako je oslobađajuća presuda Haškoga suda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču srušila nakane onih koji su gradili svoju politiku na napadima na legitimne oslobodilačke akcije kako bi ih diskreditirali i nanoslili štetu Hrvatskoj.

Ocijenio je nedopustivim podizanje novih optužnica Državnog odvjetništva protiv časnika i branitelja, koji su sudjelovali u akciji "Oluja". To je novi poltički pritisak onih koji su nakon oslobođenja hrvatskih generala tvrdili da, ako su generali oslobođeni, ne znači da nije bilo zločina. To znači da se ponovno otvaraju politički procesi protiv hrvatskih branitelja na jedan drugi način, rekao je Srb.

Ocijenio je kako je HSP na lokalnim izborima sposoban polučiti izvanredne rezultate, a u stranci se pripremaju za samostalan izlazak na izbore. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene