Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio Srb

HSP na lokalne izbore ide samostalno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka prava (HSP) će na lokalne izbore izaći samostalno, rekao je danas na konferenciji za novinare u Šibeniku predsjednik HSP-a Danijel Srb.

HSP planira izaći samostalno na izbore, no na županijskim je organizacijama mogućnost odabira, dodao je Srb. Pravaši su s HČSP-om već potpisali neke sporazume, s HDZ-om dosad nisu razgovarali, a hoće li razgovarati u nekim sredinama, pokazat će vrijeme, kazao je predsjednik pravaša. Dodao je da će svi kandidati te stranke za lokalne izbore biti poznati do 1. prosinca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednica HSP-a Tomašić: Imamo želju i volju da se pravaštvo ujedini Slika nije dostupna Sve više članova Srb: HSP očekuje dosad najbolje rezultate na lokalnim izborima

>> HNS: U Zagrebu smo na izbore spremni izaći samostalno

U stranci se već zna tko će biti kandidat HSP-a za gradonačelnika Šibenika i šibensko-kninskog župana, međutim, u javnosti se s imenima za sada ne želi izlaziti, naveo je Srb. U Šibensko-kninskoj županiji pravaši će imati 18 lista, na izbore neće izaći u Biskupiji, Erveniku i Civljane, odnosno u općinama s većinskim srpskim stanovništvom te će na svim listama imati svoje kandidate za načelnike, gradonačelnike i župana, kazao je predsjednik šibensko-kninskog HSP-a Ivica Zorica.

Očekuju da će ponoviti rezultat s prošlih lokalnih izbora kada su osvojili nešto više od šest tisuća glasova na županijskoj razini, a njihov je kandidat za župana Goran Baraka osvojio devet tisuća glasova. "Očekujemo da se barem taj rezultat ponovi, a optimisti smo i vjerujemo da ćemo ostvariti i bolji rezultat", naglasio je Zorica.

Komentirajući najavu ministra financija Slavka Linića o uvođenju poreza na nekretnine, HSP-ovci su kazali kako je to "kamen oko vrata" hrvatskim građanima. To će pogodovati strancima jer će Hrvati biti prisiljeni prodavati svoju djedovinu i postat će "podstanari u vlastitoj zemlji", ocijenili su pravaši. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene