Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na nivou EU-a

Stižu nova pravila za oduzimanje vozačke dozvole

Prometna policija, ilustracija
Prometna policija, ilustracija Foto: Borna Jaksic / CROPIX
Pravilo da zabrana vožnje vrijedi samo u zemlji Europske unije u kojoj je počinjen prekršaj uskoro bi moglo biti promijenjeno.

Oduzimanje vozačke dozvole u jednoj državi članici Europske unije trebalo bi se primjenjivati u cijeloj Uniji, složili su se zastupnici Europskog parlamenta.

Prema trenutačnom pravilu, u većini slučajeva zabrana vožnje vrijedi samo u zemlji u kojoj je počinjen prekršaj i nema nikakvih posljedica za vožnju u drugim zemljama EU – čak ni u onoj koja je izdala vozačku dozvolu, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 11 Veliki intervju Milanović nije birao riječi: "Tudurić je probisvijet, Butković jazbinar, a vladavina Sanadera je bila zlatno doba u usporedbi s Plenkovićem"

Kako bi se osiguralo da se relevantna sankcija primjenjuje u svim državama EU-a, predložena nova pravila zahtijevat će da se ova odluka proslijedi državi Europske unije koja je izdala vozačku dozvolu, objavio je Europski parlament.

Na popis težih prometnih prekršaja, smatraju zastupnici, treba dodati i vožnju bez važeće vozačke dozvole. Time bi se taj prekršaj izjednačio s vožnjom u alkoholiziranom stanju ili izazivanjem prometne nesreće sa smrtnim ishodom, što bi rezultiralo i razmjenom informacija o oduzimanju vozačke dozvole.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene