Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat priopćenjima

Splitski HDZ: Sedmoglavi crveni zmaj nemilosrdno bljuje ideološku vatru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prepucavanje HDZ-a i SDP-a u 'aferi crvena peronospora' nastavljeno je priopćenjem splitskog HDZ-a, u kojem se spominju sedmoglavi crveni zmajevi, jugokomunistički vampiri pa čak i Fidel Castro.

Nakon što je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Splitu aktualnu vlast nazvao 'crvenom peronosporom', tamošnji je SDP u priopćenju uzvratio istom mjerom, nazivajući Karamarka predstavnikom 'crne političke kuge'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

>> SDP uzvraća: Karamarko je predstavnik 'crne političke kuge'

Danas je na to SDP-ovo priopćenje, koje je potpisao čelnik splitskog stranačkog ogranka Marin Jurjević, stigao novi odgovor iz HDZ-a s još žešćom retorikom. Prvi čovjek HDZ-ovog splitskog Gradskog odbora Petar Škorić Jurjevića je smjestio uz bok kubanskom revolucionaru Fidelu Castru, nazivajući ga 'najdugovječnijim komunističkim liderom u svijetu'.

Optužujući ga za ideološko ocrnjivanje političkih protivnika, zaključio je da mu se 'priviđaju nekakve ustaške zmije'. Napisao je i da Hrvatska doživljava potpuni gospodarski, socijalni i općedruštveni kolaps dok 'crveni zmaj nemilosrdno bljuje ideološku vatru iz sedam glava', nakon čega je naveo prezimena premijera i nekolicine viđenijih SDP-ovaca.

U priopćenju se spominju i 'bal jugokomunističkih vampira', Žikino kolo, navodne Jurjevićeve 'povijesne bitke od Užica do Meksika' i protivljenje tadašnjeg SDP-SKH hrvatskoj neovisnosti. Najjača stranka vladajuće koalicije je optužena da se, kao sljednica Komunističke partije, 'nije spremna odreći svog komunističkog naslijeđa i ispričati se', zbog čega Škorić smatra da ona uistinu jest 'crvena peronospora', koja u pomanjkanju vizije izlaska iz krize potiče duboke ideološke podjele u hrvatskom društvu.

Priopćenje završava sljedećom rečenicom: 'HDZ-ova boja je modra - kao sinje more, a i kao modra galica, koja je u narodu poznata kao tradicionalno sredstvo za iskorjenjivanje peronospore'.

'Ako nemate konkretnih odgovora na konkretno pitanje onda ostaje da borbu vodite na tom ideološkom planu, na ideološkoj razini no čini mi se da to nije produktivno za te stranke a ni za Hrvatsku. Mislim ako nemate konkretnih rješenja onda vam nije preostalo drugo nego da se služite uvredama u političkoj borbi i to je ovako jedan vapaj očajnika', kaže profesor Tihomir Cipek.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene