Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na 'crvenu peronosporu'

SDP uzvraća: Karamarko je predstavnik 'crne političke kuge'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski SDP danas je reagirajući na izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kako njegova stranka s vlasti treba odstraniti 'crvenu peronosporu' uzvratio protuoptužbom da je Karamarko predstavnik 'crne političke kuge'.

Karamarko je jučer na svečanoj sjednici u povodu 23. godišnjice utemeljenja splitskog gradskog odbora HDZ-a obraćajući se sudionicima sjednice rekao kako HDZ na sljedećim lokalnim izborima očekuje "dobar pomak“, ali na parlamentarnim izborima 2014. godine, kako je rekao, "tu crvenu peronosporu moramo potpuno odstraniti iz Hrvatske“.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

>> Jovanović: Karamarko može osnovati samo sumrak Vladu

Splitski SDP je u današnjem priopćenju istaknuo kako Karamarko aktualnu vlast, a posebno SDP naziva "crvenom peronosporom“ de facto pozivajući na gotovo nasilno rušenje te vlasti. Zna se što je to peronospora, jasno je da Karamarko asocira na radikalne metode obračuna s SDP-om, što je pravi zločin prema interesima hrvatskog naroda, građana Hrvatske i demokratske Hrvatske“, navodi se u priopćenju što ga je potpisao predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević.

Po tumačenju splitskoga SDP-a, očito HDZ-u nakon svega preostaje jedino metoda sukoba i podjela građana na "crvene i crne“. "Ako on nas naziva 'crvenom peronosporom', onda je on pravi predstavnik 'crne političke kuge' s kojom se civilizirana i demokratsk Europa obračunala prije više od pola stoljeća“, stoji u priopćenju.

SDP ocjenjuje kako se "bijeda takve politike“ ogleda u tome što se hrvatski narod želi uvesti u međusobne sukobe i međusobnu mržnju radi, kako ističe, nekolicine krajnje primitivnih političara. "Danas kad se politika HDZ obrazlaže na hrvatskim sudovima, kada je HDZ kao stranka optužena zbog pljačke vlastitog naroda, Karamarko bi pucajući iz teškog ideološkog oružja pokušao postići da hrvatski narod sve to zaboravi“, smatra splitski SDP.

Karamarko, kako smatra SDP, falsificira i Franju Tuđmana, koji se nikad nije koristio takvim riječnikom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene