Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ludnica u Banovini

Baldasar vijećnici Puljak: 'Dakle, vi ste pametni, a što smo mi ostali?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužbi i povišenih tonova nije nedostajalo na današnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća.

Vijećnica u splitskom Gradskom vijeću Marijana Puljak zatražila je na današnjoj sjednici od gradonačelnika Ive Baldasara da se javno ispriča za izjavu kako nema vijećnika koji mu se nije obratio za intervenciju za zapošljavanje, ili će ga tužiti za klevetu, na što je Baldasar ustvrdio kako je i ona 'na neki način' tražila od njega zaposlenje i pozvao je da ga tuži.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Ivica i Marijana Puljak "Ili Puljak ili Split" HDZ odgovorio na objavu Marijane Puljak: "Još se time hvale"

'Pozivam gradonačelnika Baldasara da nam kaže imena i prezimena vijećnika koji su tražili od njega da im pomogne pri nekom zapošljavanju, te da se javno ispriča za svoju izjavu, ako to ne učini onda predlažem svim vijećnicima koji su pogođeni Baldasarovom izjavom da nam se pridruže u podizanju tužbe protiv njega za klevetu', rekla je vijećnica nezavisne liste 'Za pametne ljude i pametan grad' Puljak, dodavši kako je Bladasarova izjava uvredljiva.

Baldasar je odbio poziv za ispriku ponovivši kako je većina vijećnika tražila od njega neku intervenciju za zapošljavanje.

'Ne smatram da sam ikoga uvrijedio i nemam se namjeru ispričavati. I Vi ste, predlažući izradu Strategije razvoja grada, od mene na neki način tzražili zaposlenje, a ono što se Vi tražili je daleko više od 'sitnih' drugih traženja. To je moje tumačenje a Vi izvolite tužite me', rekao je Baldasar obraćajući se Marijani Puljak.

Baldasar: Vijećnici me stalno mole da nekoga zaposlim; Puljak: Nikad nismo tražili uslugu

Rekao je i da mu nije jasno zašto se ona osjeća pogođenom njegovom izjavom. 'Nisam ja Vas uvrijedio nego ste Vi uvrijedili mene i većinu vijećnika. Ime vaše liste 'Za pametne ljude i pametan grad' je ofenzivno, dakle Vi ste pametni, a što smo mi ostali?', pitao je Baldasar.

Ona je ponovila kako će ga tužiti i najavila da će organizirati javnu tribinu na kojoj će predočiti zamisli o izradi Strategije razvoja grada na kojoj će dokumentirati da tom strategijom nije tražila 'posao za sebe' nego bi se natječajem odabrao 'izvođač' izrade Strategije razvoja Splita.

Na riječi Marijane Puljak reagirao je SDP-ov vijećnik Gojko Čepo povišenim tonom. 'Ja tvrdim da ste od mene tražili zaposlenje jednog čovjeka. Evo pa me tužite', rekao je Čepo.

Baldasar je prije dva dana u izjavi novinarima govorio o tome tko ga je sve tražio da nekoga zaposli. 'Nema vijećnika koji me nije zamolio da zaposlim nekoga, nema nikoga tko dolazi tako (u Banovinu), osim vas iz medija, tko me nije molio za neku vrstu zapošljavanja ili pomoći kod zapošljavanja', rekao je tada Baldasar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene