Neobičan slučaj u Splitu, a možda i prvi u Hrvatskoj. Veterinaru prijeti zatvor zbog nesavjesnog liječenja psa, zbog čega je pas morao biti usmrćen.

Galerija


Zbog nesavjesnog liječenja engleskog buldoga splitski veterinar uskoro izlazi pred sud. DORH ga tereti da je obavio postupak kateterizacije psa bez uspavljivanja. Sve je završilo eutanazijom psa u lipnju 2015.

Optužnica protiv splitskog veterinara (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Optužnica protiv splitskog veterinara (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Vezani članci Zapaljeni rep Mački se zapalio rep, njezina reakcija postala hit na društvenim mrežama Mačka i parazit Maci izvukli ogromnog parazita iz nosa, svi se čude kako je bila mirna za vrijeme zahvata

Okrivljenika se tereti da je ozlijedio stijenku uretre i mokraćnog mjehura psa, nanijevši mu tako veliku bol i patnju u vidu povraćanja krvavog sadržaja, krvarenja iz spolovila, ekstremno nadutog abdomena i intenzivnih unutarnjih bolova.

Splitski veterinar Igor Mioč i danas uredno radi i prima kućne ljubimce na pregled, no komentar na optužbe nije htio dati.

Veterinarska komora za ovaj slučaj već ga je ranije proglasila krivim i kaznila s pet tisuća kuna. Njegov odvjetnik ovakav slučaj nikad nije imao, no vjeruje da će ga sud osloboditi optužbi.

"Kako se od početka branio da nije kriv za kazneno djelo, tako će i nastaviti. Moram naglasiti da se ovdje radi o kaznenom djelu koje može biti počinjeno samo s namjerom, ne može biti iz nehaja, odnosno nehaj se ne kažnjava", govori Dragan Mijoč, odvjetnik okrivljenog veterinara.

Prijatelji životinja očekuju maksimalnu kaznu.

"Životinje osjećaju bol kao i mi i zaslužuju jednak tretman prilikom liječenja. Mislim da su veterinari prvi koji ovakve postupke trebaju osuditi", govori Luka Oman, prijatelji životinja.

Zakon je za ovakvo djelo previdio kaznu zatvora do godine dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr