Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pas eutaniziran

Zbog nesavjesnog liječenja psa veterinaru prijeti zatvor

Optužnica protiv splitskog veterinara (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Optužnica protiv splitskog veterinara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Optužnica protiv splitskog veterinara (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Optužnica protiv splitskog veterinara (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Optužnica protiv splitskog veterinara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Optužnica protiv splitskog veterinara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Optužnica protiv splitskog veterinara (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Neobičan slučaj u Splitu, a možda i prvi u Hrvatskoj. Veterinaru prijeti zatvor zbog nesavjesnog liječenja psa, zbog čega je pas morao biti usmrćen.

Zbog nesavjesnog liječenja engleskog buldoga splitski veterinar uskoro izlazi pred sud. DORH ga tereti da je obavio postupak kateterizacije psa bez uspavljivanja. Sve je završilo eutanazijom psa u lipnju 2015.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog"

Optužnica protiv splitskog veterinara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Optužnica protiv splitskog veterinara (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Okrivljenika se tereti da je ozlijedio stijenku uretre i mokraćnog mjehura psa, nanijevši mu tako veliku bol i patnju u vidu povraćanja krvavog sadržaja, krvarenja iz spolovila, ekstremno nadutog abdomena i intenzivnih unutarnjih bolova.

Splitski veterinar Igor Mioč i danas uredno radi i prima kućne ljubimce na pregled, no komentar na optužbe nije htio dati.

Veterinarska komora za ovaj slučaj već ga je ranije proglasila krivim i kaznila s pet tisuća kuna. Njegov odvjetnik ovakav slučaj nikad nije imao, no vjeruje da će ga sud osloboditi optužbi.

"Kako se od početka branio da nije kriv za kazneno djelo, tako će i nastaviti. Moram naglasiti da se ovdje radi o kaznenom djelu koje može biti počinjeno samo s namjerom, ne može biti iz nehaja, odnosno nehaj se ne kažnjava", govori Dragan Mijoč, odvjetnik okrivljenog veterinara.

Prijatelji životinja očekuju maksimalnu kaznu.

"Životinje osjećaju bol kao i mi i zaslužuju jednak tretman prilikom liječenja. Mislim da su veterinari prvi koji ovakve postupke trebaju osuditi", govori Luka Oman, prijatelji životinja.

Zakon je za ovakvo djelo previdio kaznu zatvora do godine dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene