Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seoskim putem išao prema rodnom selu

Velika potraga za nestalim 82-godišnjakom: Koristi se sva raspoloživa oprema, bespilotne letjelice, termokamere...

HGSS u potrazi za starcem (Foto: HGSS)
HGSS u potrazi za starcem (Foto: HGSS) HGSS
Aktualno Galerija HGSS u potrazi za starcem (Foto: HGSS) HGSS u potrazi za starcem (Foto: HGSS) Foto: HGSS +0 Marijan Ljubić (Foto: Nestali.hr) Galerija 1/2 >>
Traga se za 82-godišnjim Marijanom Ljubićem koji se 14. studenog udaljio iz kuće u Kaštel Lukšiću, a posljednji put je viđen na Bašićevu toru na Kozjaku.

Pretpostavlja se da se starac krenuo seoskim putem prema rodnom selu Ljubići blizu Vučevice. On se tim putevima kretao često u svojoj mladosti jer je iz Ljubića išao u školu u Vučevici i natrag, no danas su te staze prilično zarasle, gotovo su neprohodne.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Ljubić je došao do autoceste koju vjerojatno nije mogao preći, pa su ga djelatnici HAC-a prevezli ga do najbližeg mjesta odakle se ide prema Ljubićima, ne znajući da se radi o nestaloj i dementnoj osobi. On je krenuo prema rodnom selu od tad mu se gubi svaki trag, piše Slobodna Dalmacija.

Mole se svi građani za pomoć, vrlo ga je važno što prije pronaći. Nestalog muškarca traže HGSS-ovci i vatrogasci na Kozjaku, a u pomoć im je 'priskočio' i helikopter HRZ-a​.

Visok je 180 centimetara, ima gustu prosijedu kosu, slabije je tjelesne građe, a u trenutku nestanka na sebi je imao tamnoplavu vestu, jeans hlače i crvene tenisice. Posljednji je put viđen 14. studenog, objavljeno je na stranici Nestali.hr.

U potragu je posljednjih dana uključeno oko 60-tak spašavatelja iz HGSS Stanice Split, Šibenika, Makarske, pa čak i s područja Delnica, Ogulina, Karlovca i Čakovca, vatrogasci DVD-ova Mladost, Kaštela, Kaštel Gomilica, Zagora Vučevica, Solin, Vranjic i drugi, planinari, obitelj nestalog, helikopter HRZ-a, pet potražnih pasa... Koristi se sva raspoloživa oprema poput bespilotnih letjelica, termokamera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene