Dijete u autosjedalici (Foto: Getty Imagesa)
Dijete u autosjedalici (Foto: Getty Imagesa)

Mlada mama u Splitu je slučajno zaključala svoje dijete u automobil. Da dođe do njega pomogli su joj slučajni prolaznici.


U srijedu poslijepodne na raskrižju Vukovarske i Bušićeve ulice u Splitu jedna je mama stavila svoju 18-mjesečnu bebu u automobilsku sjedalicu. Međutim, kada je zatvorila vrata shvatila je da su ključevi od automobila ostali kod djeteta u ruci.

Vezani članci Gorio automobil u Zagrebu (Foto: Facebook/Vatrogasna postrojba Zagreb) U Zagrebu opet gorjeli automobili, vatrogasci gasili požar na tri vozila i vozačima poručuju: ''Nabavite vatrogasni aparat i naučite ga koristiti'' Automobil koji su unajmili Nizozemci (Foto: Dnevnik.hr) Neugodna uspomena: Muškarac kojem su na auto napisali "Ubi Srbina" nije Srbin, donosimo njegovu priču

Automobil se zatvaranjem vrata automatski zaključao, pa ga nije mogla otvoriti. Zatražila je stoga pomoć od prolaznika.

''Automobil je bio parkiran na zemljanoj površini kada sam vidjela da je mlada žena kraj njega počela vikati i dozivati muškarca koji je prolazio. Pokazivala mu je u automobil u kojem je bilo dijete. Shvatila sam da joj je beba ostala zaključana. Jadna je izgledala očajna'', kaže gospođa koja je sve gledala s prozora, piše Šibenski.

O događaju su odmah obaviješteni policija, vatrogasci i Hitna pomoć. U 18:04 sati na mjesto događaja dolaze pripadnici Javne vatrogasne postrojbe kako bi oslobodili bebu.

No, beba je već bila oslobođena, jer je jedan od prolaznika razbio staklo prozora kako bi bebu izvukao van.