Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelo njemačkog arhitekta

Split dobiva još jedan stadion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu će uskoro započeti uređenje stadiona RNK Split u Parku mladeži sa 10.000 mjesta te novi prostor za Atletski sportski klub (ASK), dok će u drugoj fazi uz stadion niknuti i stambeno-poslovni prostor sa 250 stanova.

"Tim projektom, koji je radio njemački arhitekt, stadion u Parku mladeži će sa sadašnjih 2.500 mjesta porasti na 10.000 mjesta. Renovirat će se postojeća tartan staza, dodati montažne tribine te urediti okolni prostori uz stadion. Novouređeni prostor će biti podijeljen na dva dijela od kojih će jedan koristiti RNK Split, a drugi ASK čiji će atletičari tako dobiti prostor za vježbanje i halu za trčanje u zimskim uvjetima. Cijeli projekt, čija je vrijednost procijenjena na 108 milijuna eura, napravit će se po modelu javno-privatnog partnerstva", kazao je danas na redovnom briefingu za novinare gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, naglašavajući da je dogovor o ovom projektu postignut ne samo u gradu nego i u RNK Split i ASK-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sedmero okrivljenika USKOK proširio istragu protiv bivšeg gradonačelnika Baldasara: Je li oštetio proračun za 87,6 milijuna kuna? Slika nije dostupna Afera parking Pravomoćna istraga protiv bivšeg splitskog gradonačelnika Baldasara

SENZACIONALNO ARHEOLOŠKO OTKRIĆE Pronađen splitski amfiteatar

Prema njegovim riječima, uskoro se kreće u pravno rješavanje, jer se prvo na sudu treba riješiti spor RNK Split sa gradom, a to će se napraviti na način da će RNK Split gradu priznati vlasništvo nad stadionom za koji će mu grad dati koncesiju.

Vijest potvrdio i Slaven Žužul

Prva faza projekta bit će uređenje stadiona, dok će se u drugoj urediti okolni prostor sa 60 stambenih jedinica. Za to će se sadašnje zgrade trebati rušiti, a njihovi stanari bi u novim stambenim jedinicama trebali dobiti zamjenske stanove, dok će preostali stanovi ići na prodaju. Vijest o gradnji novog sportsko-poslovnog projekta novinarima je potvrdio i vlasnik RNK Split Slaven Žužul.

"Učinili smo sve da danas budemo na jednom dobrom početku. Sretan sam zbog ovoga, ali bi zamolio sve koji će raditi na projektu da brže donose odluke kako sve ne bi ostalo samo priča", kazao je Žužul dodavši da će za vrijeme realizacije projekta nogometaši RNK Split utakmice igrati u Parku mladeži.

Gradonačelnik Baldasar je novinarima rekao da im je prvotni zadatak riješiti pitanje vlasništva na sudu, a tek onda krenuti u javno-privatno partnerstvo.

"Poslije toga nas čeka kontrola u Zagrebu, a onda ćemo objaviti natječaj koji bi mogao ići za tri mjeseca. Tek nakon toga gradnja može početi. Samo uređivanje stadiona će koštati do 28 milijuna eura, a stanovi, koji će se početi graditi za otprilike godinu dana, dodatnih 80 milijuna eura", kazao je Baldasar.

Svoje je zadovoljstvo uređenjem stadiona RNK Split izrazio je i viši savjetnik za sport u gradskom poglavarstvu i predsjednik ASK-a Ivan Veštić.

"Grad na ovaj način valorizira sve što mu je atletika dala posljednjih godina. Na ovaj se način odužujemo i našoj rekorderki i dvostrukoj svjetskoj prvakinji Blanki Vlašić. Sport će imati imati bolje uvjete nego do sada, a to su naši sportaši i zaslužili", rekao je Veštić dodavši kako će dio za ASK, umjesto dodašnjih šest imati osam atletskih staza te dvoranu tunelskog tipa. Prema njegovim riječima, na stadionu će se moći održavati sva velika natjecanja, a krajnji cilj je da Split od međunarodne atletske federacije (IAAF) dobije certifikat trenažnog centra. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene