Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žužul protiv Keruma

Split: Borba za klub ili kvadrate?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slaven Žužul i njegova Sklad-gradnja široj javnosti poznati su po preskupom bojenju tunela na autocesti prema moru. U Splitu je poznat i kao vlasnik nogometnog kluba Split, ali i po najnovijem sporu s gradonačelnikom Kerumom oko golemog zemljišta stadiona usred grada, točnije oko upravljanja zemljištem.

Pred klubom ovih dana dežuraju Žužulovi zaštitari, a navraća i policija. Borba za NK Split ili za kvadrate? Kerum je, kažu, odavno htio kupiti Radnički klub Split. Ali nije uspio, pretekao ga je Slaven Žužul. Žužul je donio novac i klub nedavno uveo u prvu ligu. Navijači su jutros pred klubom tražili da grad omogući dozvole kojima bi Žužul uredio stadion za prvu ligu. Onaj tko dobije nogometni klub Split neće dobiti samo stadion nego i sve okolno zemljište. Sasvim sigurno, trajat će žestoka bitka između Žužula i Keruma.

Pročitajte i ovo Zemljište koje će država dati Crkvi Okončan višegodišnji spor FOTOGALERIJA Ovo su zemljišta koja će država dati Crkvi u zamjenu za Dinamov stadion Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci

Ovih dana Županijski sud u Splitu Gradu je izbrisao vlasništvo nad klubom. Tako sada nitko nije vlasnik, a Žužuli su samo korisnici. No, predstavnici grada odlučili su postaviti nova vrata na ulaz kluba. Ali je naišao gazda kluba, Slaven Žužul i svojim ljudima naložio da radove blokiraju vozilom.

'Rekao je da će i fizički zaustaviti to ako bude trebalo, na to smo mi pozvali policiju, on je zvao zaštitare', kaže Stipan Jurišić, Javna ustanova - Sportski objekti. Jer, kako ističe i odvjetnik kluba, Damir Primorac, inače brat bivšeg ministra, Sud je Gradu osporio vlasništvo. 'Grad može popravljati samo ono što je njegovo vlasništvo', rekao je Primorac. Žužuli pokušavaju uknjižiti zemljište kluba na sebe. 'Sljedeći pravni korak je da se pokušamo uknjižiti', dodaje Primorac.

S druge strane, i odvjetnik Grada je uvjeren da će vlasništvo nad zemljištem biti gradsko čim riješe neke pravne detalje. A mnogi Splićani ispod oka gledaju ovaj okršaj. I Žužul i Kerum su u prvom redu biznismeni pa se svi pitaju jesu li ovome dvojcu važniji grad i sport ili skupo zemljište na kojem klub leži i na kojem obojica vjerojatno žele graditi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene