Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavili barikade

Split: Betonskim blokovima zaustavili radove na City one centru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći splitski trgovački centar City one sutra bi trebao biti svečano otvoren, no danas se zbio prilično incidentan uvod u raj kupovine.

Vlasnici parcela, koji godinu i pol upozoravaju da su okolica trgovačkog centra i prilazna Vukovarska cesta na njihovoj zemlji, betonskim blokovima zaustavili su radove. Barikadama su zatvorili prilaznu cestu jer im, kako kažu, njihova vrijedna imovina nije isplaćena, ali nakon nekoliko sati intervenirala je policija.

Pročitajte i ovo HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen" Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke

>> Trgovački centar u Splitu: Prosvjedi vlasnika zemljišta zbog neisplate

Privedeno je dvoje prosvjednika kojima je u policijskoj marici pozlilo. Betonski su blokovi nakon privođenja uklonjeni, a radovi nastavljeni. Grad Split tvrdi kako ima sve dozvole za prilaznu cestu, a prosvjednici to demantiraju. U City one centru nemaju komentara.

'Gradska uprava postupila je nezakonito'

Prosvjednice Nives Milardović i Zdenka Žunić, koja je sestra popularne pjevačice Severine, ustvrdile su kako postoje dokumenti Ministarstva pravosuđa o 'ništavnosti izvlaštenja, to jest da se cijeli postupak izvlaštenja zemljišta proglašava ništavnim'. Dodale su da je Gradska uprava u tom slučaju postupila nezakonito. Voditelj Odjela izgradnje u splitskoj Gradskoj upravi Ante Krželj rekao je kako je sporni dio zemljišta 'gradsko vlasništvo' te da je sve 'obavljeno po zakonu'.

Današnje postavljanje betonskih blokada i intervencija policije, koja ih je uklonila, dogodili su se uoči otvorenja toga trgovačkog centra, najavljenog za sutra, čiji je investitor austrijska tvrtka Kaufmann. U pozivu za sutrašnje otvorenje navodi se da je tvrtka Kaufmann u taj centar uložila 140 milijuna eura te da će nazočnima na svečanosti govoriti splitski gradonačelnik Željko Kerum i glavni direktor tvrtke Kaufmann Sven Vorih. Također se navodi da je novoizgrađeni trgovački centar, površine 100.000 četvornih metara, najveći u Dalmaciji.

Lokalni mediji izvijestili su da je austrijska tvrtka Kaufmann kao investitor u gradski proračun uplatila 86 milijuna kuna komunalnog doprinosa, a Gradska uprava obvezala se osigurati pristupnu cestu trgovačkom centru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene