Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojica iz Salt Lake Cityja bosanski imigrant

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je identificirala napadača koji je u trgovačkom centru u Utahu ubio pet ljudi prije nego je policija ubila njega. Radi se o 18-godišnjem bosanskom imigrantu, Sulejmanu Taloviću.

Zapovjednik policije u Salt Lake Cityju Chris Burbank kaže kako policija još uvijek pokušava pronaći motiv koji je mladića natjerao na jučerašnji krvavi pohod u centru Trolley Square. 

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Talovića, čija se obitelj doselila u Sjedinjene Države prije tri do četiri godine, tijekom napada je ubio policajac izvan dužnosti koji se zatekao u trgovačkom centru. 

Burbank kaže da je Talović bio naoružan sačmaricom i pištoljem, a sa sobom je imao i zalihu streljiva u ruksaku. 

'Takva osoba ima samo jedno na umu. Bio je dobro pripremljen, imao je mnogo rezervnog streljiva kao i nešto dodatnog oružja. Imao je jasan cilj', kaže Burbank.

Burbank je također naglasio kako je brza reakcija policajca Kena Hammonda iz Ogdena, koji se nalazi sjeverno od Salt Lake Cityja, zaustavila Talovićevo divljanje i vjerojatno spasila brojne živote. 

Hammond je bio na večeri sa svojom suprugom u obližnjem restoranu iz kojeg je izašao nakon što je čuo pucnjeve. Odbija da ga se naziva junakom. 'Samo sam bio jedan od onih koji su bili na mjestu događaja', izjavio je. 

Nikakvi detalji o Taloviću još nisu poznati. 

U Salt Lake Cityju ima oko tri tisuće doseljenika iz Bosne. 

Burbank je rekao kako je stanje četvero ozlijeđenih, u jučerašnjem Talovićevom krvavom pohodu u trgovački centar, nešto bolje. 

U napadu su ubijeni 52- godišnji muškarac, dvije 28-godišnje djevojke, 24-godišnji mladić i jedna 15-godišnjakinja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene