Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arsen i nikal

Splićani opet prosvjeduju zbog zagađenog zraka: "Bojimo se, drugo dijete mi je na putu i najviše se radi njih mora nešto napraviti"

Aktualno Galerija Luka Pauk, Split Luka Pauk, Split Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedna šetnja u Splitu - 3 Prosvjedna šetnja u Splitu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedna šetnja u Splitu - 2 Prosvjedna šetnja u Splitu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedna šetnja u Splitu - 1 Prosvjedna šetnja u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Jurič, reporter Dnevnika Nove TV Galerija 1/5 >>
Novi prosvjed u Splitu zbog zagađenja zraka na području Brda i drugih četvrti. Državni inspektorat utvrdio je niz nepravilnosti u radu obližnje tvrtke. Građani su u strahu. S netom završenog prosvjeda javio se reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Više stotina građana okupilo se u Splitu na prosvjedu kojeg su nazvali stop trovanju. Zabrinuti su zbog rezultata o kvaliteti zraka u kojem su pronađeni arsen i nikal.

"Prvo i osnovno je podignuti svijest građana Splita jer ovo nije problem kvarta Brda nego cijelog grada. Problem je to koji je kritičan za 200 - 300.000 ljudi. Nakon toga možemo stvoriti pritisak na vlast", objasnio je jedan od prosvjednika Luka Pauk.

Od vlasti traže poštenu inspekciju i držanje regulativa. "Lani su izlazile inspekcije i javili su se da nema ništa. Sad odjednom ima, a slično je stanje", rekao je Pauk.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Splitu Prosvjed u Splitu Građani na ulicama zbog zagađenja zraka: Arsena je 13 puta više od dozvoljenog

Mario Livačić u prosvjednu je šetnju došao sa svojom kćerkicom.

"Iskreno nije ugodno živjeti tu. Ti nalazi su poražavajući za sve. Živimo u drugom najvećem hrvatskom gradu i te stvari se ne bi smjele dešavati", poručio je.

"Bojimo se, drugo dijete mi je na putu i najviše radi te djece se mora nešto napraviti", rekao je.

Pročitajte i ovo Zagađenje zraka u Splitu: Ilustracija - 2 Građani na nogama Pobuna u Splitu zbog zraka zagađenog arsenom i niklom, građani u šoku: "Ovo je borba cijeloga grada. Očekujemo da nadležne institucije reagiraju"

Željezo i troska koji se tu odlažu trebali bi biti uklonjeni, do tada, građani poručuju da će prosvjeda biti još.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene