Roditelj jednog od splitskih učenika, koji su bili na putu kada im se zapalio autobus u Švicarskoj, ispričao je što mu je sve sin javio o požaru.

Galerija


Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič razgovarao je s Blažom Dupančićem, ocem jednog od učenika. Kad mu je sin javio da se zapalio autobus u kojem se vozio nije odmah shvatio razmjere opasnosti.

Vezani članci Lokalni izbori, ilustracija Donosimo izlazne ankete lokalnih izbora 2021. Lokalni izbori, ilustracija Hrvatska izlazi na birališta: Bitka za čelne pozicije na lokalnim izborima je počela

''Tek kasnije nakon video snimke potpuno izgorenog autobusa sam shvatio što je bilo. Rekao mi je da su unutra izgorjeli brojni dokumenti, između ostalog njegova putovnica i novčanik. Tako da smo se najčešće čuli na temu kako se stvari razvijaju po tom pitanju, jer oni su tamo ispunjavali određene formulare kako bi dobili papire za nastavak putovanja'', rekao je Dupančić.

Dodaje kako mu je sin ispričao da su svi bili disciplinirani kada je trebalo napustiti autobus.

Upitan o tome što misli općenito o sigurnosti autobusa s kojom se prevoze učenici, kaže da se često vozi autobusima i da osobno nikada nije iskusio ništa slično.

''Dosta sam se vozio s obzirom na to da sam često s raznim sportskim ekipama i ovakav slučaj ne pamtim. Događale su se različite stvari, pukla bi guma ili nešto slično, ali da će se ovako zapaliti i izgorjeti skroz, to mislim da je nezapamćeno'', rekao je Blaž Dupančić.

Podsjetimo, autobus sa srednjoškolcima iz Splita u subotu poslijepodne zapalio se u tunelu u Švicarskoj. Iako je vozilo potpuno izgorjelo nije bilo ozlijeđenih.

U autobusu kojem se zapalio motor bilo je 52 putnika koji su se vraćali sa skijanja. Putnici su na vrijeme evakuirani pa nitko nije ozlijeđen.

Autobus se zapalio oko 13:10 sati u tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue, Švicarski vatrogasci i predstavnici Crvenog križa intervenirali desetak minuta nakon nesreće, a na teren su izašli i pripadnici policije.

Učenici su se u Split vratili u poslijepodnevnim satima.