Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Speleolog Jelinić sutra u Karlovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Speleolog Igor Jelinić iz Karlovca koji je jučer nakon 96 sati spašavanja u zahtjevnoj spasilačkoj akciji iznesen iz jame Piaggia Belle u Alpama i operiran u Torinu, tijekom sutrašnjega dana vratit će se u Karlovac.

Osim tima Hitne medicinske pomoći, po njega će otići instruktor speleolog Damir Basara (HGSS) koji je na tiskovnoj konferenciji
iscrpno opisao tijek akcije te rekao da je ovo bila jedna od
najduljih i najzahtjevnijih akcija spašavanja u modernoj povijesti
speleologije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Speleolog Igor Jelinić na sigurnom u bolnici Slika nije dostupna Alpe: Akcija spašavanja trajat će još od 10 do 24 sati

U telefonskom razgovoru Jelinić je Basari rekao da zahvaljuje svima koji su pomogli da se spasi, ali i svima koji su brinuli za njegovo zdravlje i sigurnost.

Novinarima je uručeno medicinsko priopćenje ravnateljice karlovačke Hitne medicinske pomoći Maje Grbe Bujević i majke Nevenke Jelinić. Po današnjim informacijama liječničkog konzilija bolnice u Torinu, nakon jučer izvršenog operativnog zahvata na lijevom skočnom zglobu Jelinić se osjeća dobro. Prima antibiotike, analgetike i infuziju, a zbog dobrog tijeka oporavka liječnički konzilij odobrio je premještaj u Hrvatsku.

Majka Nevenka Jelinić u pismu medijima navodi da je fascinirana koliko je ljudi bilo angažirano oko spašavanja jednog života te kako joj je to ulijevalo povjerenje u uspjeh pothvata.

"Ne postoji toliko vrijedan način kojim bismo se moj sin i ja
zahvalili jer za takve ljude ljudski život još uvijek ima svoju
cijenu. Zadivljena sam i hvala od srca", stoji u pismu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene