Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Alpe: Hrvatski speleolog još uvijek zatočen u dubokoj jami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je proširivanje kanala jame Piaggia Bella u Alpama u talijanskoj regiji Piemonte kako bi talijanski i francuski spasioci s dubine od 300 metara mogli izvući ranjenog hrvatskog speleologa Igora Jelinića iz Karlovca , doznaje se od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja Vinka Prizmića.

U telefonskom razgovoru Prizmić je rekao da se na ulazu u jamu nalaze spasioci koji su ga izvijestili da Jelinić (43) ima svu potrebnu njegu i da se čini sve potrebno da bi se nosilima moglo doći do njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pao snijeg FOTO Zabijeljele se austrijske Alpe: "Stigla zima! Još jučer je u nižim dijelovima bilo 26,5 stupnjeva" Slika nije dostupna Speleolog Jelinić u Karlovcu!

"Spremni smo krenuti u pomoć, ali samo u slučaju da akcija potraje ili nešto pođe po zlu, pa nas naši strani kolege pozovu u pomoć", rekao je Prizmić.

Podsjetivši da je Jelinić ozlijeđen u padu u spilji te da mu u
nepristupačnom dijelu jame pomažu liječnici koji su utvrdili da je slomio gležanj i ozlijedio rame, Prizmić kaže da se lječnički tim izmjenjuje, hrani ga i utopljava, budući da je temperatura u jami samo četiri stupnja.

Hrvatski speleolog Igor Jelinić ozlijeđen je u padu u spilji u Alpama pokraj Cunea na talijansko-francuskoj granici, gdje je sa skupinom talijanskih i hrvatskih speleologa istraživao još neistraženu jamu.

Od srijede u 22 sata nalazi se u spilji koja ima prolazne tunele dugačke oko 40 kilometara i duboke do 1000 metara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene