Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ukazao na ozbiljne propuste

Liječnik upućen u Matijanićevo zdravstveno stanje: "Ovo što doktor govori nema nikakvog smisla"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnik upoznat s medicinskim stanjem preminulog novinara Vladimira Matijanića tvrdi kako je on bio itekako imunokompromitiran - što je suprotno informacijama dobivenim na Hitnom infektološkom prijemu KBC-a Split.

Specijalist reumatologije te interne i sportske medicine Petar Šore posljednjih je nekoliko godina bio upoznat sa zdravstvenim stanjem preminulog novinara Vladimira Matijanića. Tvrdi kako je Matijanić bio itekako imunokompromitiran, i da je dežurni liječnik odradio "ofrlji posao".

Velika je greška što ga nisu kao takvog prepoznali, ali i što ga nisu na vrijeme primili u bolnicu. "Ovo što doktor na snimci govori nema nikakvog smisla. To je li pacijent uzimao terapiju ne određuje je li on bio imunokompromitiran, već imunokompromitiranost određuju njegove dijagnoze, a za njih se liječnik na telefonu nije pretjerano interesirao", rekao je Šore za Index.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAŽIO POMOĆ, ALI... Objavljene uznemirujuće audiosnimke Matijanićevih poziva Hitnoj i bolnici: "Ako za pet dana budete i dalje imali fibru i teže disali, dođite"

"Vladimir je bio itekako imunokompromitiran i njegovo je stanje bilo ozbiljno. On je 99 posto imunokompromitiran zbog dijagnoze, tek 1 posto je imunokompromitiran zbog terapije", poručio je Šore.

Dodao je kako je, po njegovom mišljenju, cijeli pristup situaciji od strane djelatnika KBC-a Split bio neprofesionalan. "Na telefonu ga je pitao koliko Dekortina uzima i od kada, a uopće ga nije zanimala njegova povijest bolesti - Vladimir je unatrag dvije godine zbog autoimunih bolesti bio hospitaliziran. Ofrlje su to ocijenili. Siguran sam da takvih slučajeva na dnevnoj bazi u splitskoj bolnici ima na stotine, samo nitko o tome ne vodi računa", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene