Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro se oporavlja

Spašeno lane kojem je kosilica sasjekla noge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trotjedno mladunče srne prije 10 dana teško je stradalo na livadi kada mu je nepoznata osoba, najvjerojatnije slučajno, kosilicom sasjekla obje stražnje noge.

Mladunče srne imena Bambi, kojeg je majka ostavila da je čeka na livadi, brzo je prevezeno u karlovačku ambulantu veterinara Mladena Bulata, piše Radio Mrežnica.  Trosatnom operacijom veterinar je Bambiju spasio život i noge, a lane se oporavlja u Zoo centru na Korani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZASLADIO ŽIVOT GENERACIJAMA Preminuo čovjek koji je stvorio Domaćicu i Plazma kekse: ''Nisam ih zaštitio, uvijek sam smatrao da sve to pripada narodu'' Slika nije dostupna rad za opće dobro Supružnici ukrali kosilicu, muž je imao kreativno objašnjenje: "Partizani su me tukli na Golom otoku..."

Upozorenje poljoprivrednicima

Bambiju su u noge ugrađene šipke, a veterinar Bulat se nada da će se oporaviti za mjesec dana. Najveći problem zadaje mu hranjenje bambija koji još ne jede samostalno. Veterinar je pojasnio kako je ovo doba godine kada srna svoje mladunce ostavlja na nekoliko lokacija, a oni je nepomično čekaju dok se ne vrati. Stoga upozorava posebno poljoprivrednike da paze prilikom košnje i korištenja veće mehanizacije.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene