Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trotjedno mladunče srne prije 10 dana teško je stradalo na livadi kada mu je nepoznata osoba, najvjerojatnije slučajno, kosilicom sasjekla obje stražnje noge.


Mladunče srne imena Bambi, kojeg je majka ostavila da je čeka na livadi, brzo je prevezeno u karlovačku ambulantu veterinara Mladena Bulata, piše Radio Mrežnica.  Trosatnom operacijom veterinar je Bambiju spasio život i noge, a lane se oporavlja u Zoo centru na Korani.

Upozorenje poljoprivrednicima

Vezani članci Slika nije dostupna Mitch Buchannon u tijelu psa: Retriver zlatnog srca spasio iz mora lane u nevolji Slika nije dostupna Pijan naganjao susjede kosilicom: 'Idem po još dvije pive'

Bambiju su u noge ugrađene šipke, a veterinar Bulat se nada da će se oporaviti za mjesec dana. Najveći problem zadaje mu hranjenje bambija koji još ne jede samostalno. Veterinar je pojasnio kako je ovo doba godine kada srna svoje mladunce ostavlja na nekoliko lokacija, a oni je nepomično čekaju dok se ne vrati. Stoga upozorava posebno poljoprivrednike da paze prilikom košnje i korištenja veće mehanizacije.