Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga sve intezivnija

Velika akcija na Biokovu: Posebni timovi u potrazi za nestalim Čehom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dvodnevne neuspješne potrage za nestalim češkim turistom koji se iz Baške Vode u četvrtak uputio na planinu Biokovo, HGSS je danas pokrenuo intezivniju akciju s dodatnim resursima.

Petero članova HGSS-a sa četiri potražna psa i termovizijskom kamerom prenoćili su sa subote na nedjelju u planinarskoj kući na Bukovcu kako bi od ranog jutra pretražili jedno od 'vrućih' područja koje je spašavateljima zanimljivo zbog lociranja telefona nestale osobe, javlja HGSS.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Objavljene najnovije informacije FOTO Oglasila se austrijska policija: ''Razjašnjen je identitet osoba...'' Ivanka Baketarić Kraj potrage Policija pronašla nestalu ženu

Rano jutros helikopterom HRZ-a na Biokovo je prebačeno 47 članova HGSS-a koji će detaljno pretražiti planinarske staze i puteve na samom vrhu Biokova. Na terenu su i tri tehnička tima koja će pretražiti vrlo srme predjele. Ti su se dijelovi Biokova u ranijim akcijama traganja pokazali kao 'alternativni pravci', koje su nestali turisti koristili kako bi skratili put. Najčešće su nažalost, upravo ti pravci bili kobni za nestale.

U akciji potrage za nestalim češkim turistom trenutno sudjeluje 60 članova HGSS-a iz stanica Bjelovar, Dubrovnik, Makarska, Split, Šibenik te dežurna ekipa letača spašavatelja.

>> Policija moli građane za pomoć: Jeste li vidjeli ovog muškarca?

Policija moli pomoć

Podsjetimo, češki turist udaljio se u četvrtak, 25. srpnja oko 4 sata iz Baške Vode. Navodno je krenuo preko mjesta Bast u smjeru planine Biokovo, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

Visok je 175 cm, srednje tjelesne građe, ovalnog lica, tamnoplave kovrčave kose, svijetloplavih očiju, a u trenutku odlaska iz Baške Vode bio je odjeven u tamnozelenu majicu kratkih rukava, s tzv. maskirnim uzorkom, crne kratke hlače, crnu jaknu, svijetlosmeđe planinarske cipele, a na glavi je imao crvenu kapu, tzv.šiltericu, s natpisom Liverpool, javlja Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Policija moli sve građane, koji imaju saznanja o nestaloj osobi i okolnostima nestanka, da svoja saznanja što prije dostave najbližoj policijskoj postaji osobno, odnosno pozivom na broj telefona 192. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene