Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražili je i psi

Nakon nekoliko sati potrage: Spašena djelatnica gradskog poglavarstva iz Petrinje

Potres u Petrinji
Potres u Petrinji Foto: DNEVNIK.hr
Razorni potres koji je pogodio Banovinu, oštetio je i zgradu Gradskog poglavarstva u Petrinji. Ispod ruševina je ostala jedna zaposlenica.

Obitelj je nakon potresa pokušavala dobiti ženu, no nisu uspjeli. Nisu bili sigurni je li na vrijeme izašla iz zgrade. 

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu"

Zaposlenicu su tražili i potražni psi. Nisu je mogli naći. Nakon toga su u gradu ušli i pripadnici HGSS-a te vatrogasci. 

Ispred zgrade je bio i ministar Medved, ali i kola Hitne pomoći. Njena obitelj ju je čekala. Premijer Plenković kasnije je rekao kako su djelatnicu usjpeli izvuć ispod ruševina. 

Mnogi ljudi potres su dočekali u automobilima po kojima su padale cigle. Iz jednog automobila po kojem se rušila zgrada u zadnjem trenutku muškarac je kroz prozor bacio dijete.

Odmah su svi priskočili u pomoć i počeli odtrpavatri auto. Muškarac je preživio. U grad dolaze i vatrogasci iz drugih dijelova Hrvatske. 

Milina: Primarno je spasiti živote, provjeravamo sve informacije

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je u utorak poslijepodne kako se u središtu Petrinje intenzivno radi na raščišćavanju ruševina nakon razornog potresa i provjeri ima li osoba (u oštećenim objektima).

Primarno je spašavanje života, provjeravamo sve informacije“, rekao je Milina potvrdivši da, osim u Petrinji, oštećenih objekata ima i u Sisku, Glini. "Policija obilazi sva ta mjesta i prigradska naselja", izjavio je Milina za Hrvatski radio.

Izvijestio je da su statičari potvrdili da se može koristiti zgrada Policijske postaje u Petrinji, iz koje je policija nakon potresa privremeno morala iseliti, što će olakšati koordinaciju službi.

Potvrdio je da se radi na zbrinjavanju osoba koji ne mogu koristiti svoje domove. Oni se smještaju i u vojarnu u Petrinji, rekao je Milina.

Dodao je i da most u Brestu "nije u funkciji", te da policija koordinira promet na mogućim pravcima. Ima velik broj građana koji dolaze radi rodbine i vraćaju se kućama, a ima i dio građana iz Zagreba koji žele pomoći u raščišćavanju ruševina, rekao je ravnatelj policije.

Naglasio je kako će policija poduzeti preventivne mjere kako bi spriječila moguće kriminalne radnje, česte nakon nesreća i nepogoda.

Policija je poduzimati preventivne aktivnosti i u Petrinji, Glini, Sisku. Pojačat će ophodnje, rekao je Milina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene