Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rendgenske snimke su pokazale da je sredozemna medvjedica, koja je u ljeto 2014. uginula u Puli, zapravo bila puna sačme, a pronađeni su i mogući tragovi napada harpunom!


O svemu je javnost izvjestila voditeljica grupe Sredozema medvjedica, Jasna Antolović, uz napomenu da je nemoguće bilo utvrditi kada se, nevjerojatno i šokantno, navedeno ranjavanje točno dogodilo.

Vezani članci Presuda Veri Begić (Foto: Duško Marušić/Pixsell) - 3 Sutkinja obrazložila presudu bivšoj riječkoj pročelnici, pogledajte zašto je Vera Begić dobila 4 godine zatvora Incident na prosvjedu u Puli (Foto: M. Košta/Glas Istre) - 2 Prosvjed u Puli nije prošao bez incidenta: Policija pokušala privesti dvojicu mladića, oni tvrde zbog majice ''HDZ lopovi''

"Osim zaraslih ožiljaka glave, mogući tragovi nasilja, nađeni su i na repu ove nesretne životinje, a upućuju na napad harpunom. Ipak, jesu li navedeni ožiljci zbilja od harpuna, za sada nije potvrđeno", rekla je Antolović za Regional Express.

Stigli nalazi obdukcije uginule sredozemne medvjedice!

Riječ je o sredozemnoj medvjedici Adriani, koja je bila miljenica većine Puljana i koja je često bila viđena na lokalnim pulskim plažama. Uginula je prošlog ljeta od upale pluća.

Adriana je, prema onome što su rendgenske snimke pokazale, bila višestruko ranjavana sačmom u glavu. O tom šokantnom otkriću izvještene su sve nadležne službe - Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i prirode - ured u Pazinu, Inspektorat zaštite prirode u Zagrebu, kao i Državni zavod za zaštitu prirode.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook