Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Šokantne snimke: Razapeti bik iz Hrvatske u libanonskoj klaonici

Hrvatski bik u libanonskoj klaonici (Screenshot: afcroatia/Youtube)
Hrvatski bik u libanonskoj klaonici (Screenshot: afcroatia/Youtube)
Udruga Prijatelji životinja upozorila je na svojim stranicama na mučenje kojem su izložene životinje koje se iz Hrvatske transportiraju u klaonice u Libanonu.

Prijatelji životinja objavili su poveznice na uznemirujuće videozapise o prijevozu živih životinja i njihovu klanju u libanonskim klaonicama.

Pročitajte i ovo Bik na cesti u mjestu Hrastje neobičan prizor VIDEO Vozači, oprez! Širi se snimka bika koji trči cestom na sjeveru Hrvatske Ivan Čorkalo i Luka Oman - 1 GOST DNEVNIKA NOVE TV Traumatično vrijeme za životinje zbog pirotehnike: "Njihov sluh je drugačiji od nas, ne mogu pojmiti što se događa"

Riječ je o snimkama koje je 2017. godine snimila organizacija Animals International u sklopu istrage o prijevozu živih životinja.

"Snimka uznemirujućeg sadržaja prikazuje istovar bika s hrvatskom oznakom (MP / HR 1 20084 / 6713) u klaonicu u Libanonu. Ranije snimke istrage pokazale su da u libanonskim klaonicama koriste praksu djelomičnog vješanja životinja koje su pri punoj svijesti i mučenje električnim štapovima prije rezanja grkljana", kaže se u tekstu Prijatelja životinja. 

Životinje završavaju u državama izvan EU-a nakon nekoliko dana, pa čak i do tjedan dana dugog putovanja tijekom kojega stoje u pretrpanim kamionima. Neke od njih ne prežive put. Dio njih putovanje nastavlja brodovima. Iako za putovanje iz europskih luka u zemlje Bliskog istoka ili sjeverne Afrike treba i po deset dana, nema uredbe o obveznoj veterinarskoj pratnji.

Prijatelji životinja upozoravaju da bik iz Hrvatske, koji je završio u Libanonu nakon jednog takvog putovanja, na odredištu nije bio zaštićen ni osnovnim zakonskim odredbama koje postoje u Europskoj uniji. 

"Većina klaonica nema potrebnu infrastrukturu i životinje izlažu očitoj patnji vežući ih pomoću užadi i ubijajući ih rezanjem vratova dok su one pri punoj svijesti. Mnoge mesnice životinje kolju ispred svojih ulaza, a korištenje užadi prije klanja rutinska je praksa kojom se životinje izvlače iz kamiona", kažu Prijatelji životinja.

Upozoravamo da su snimke doista uznemirujuće, no ako ih doista želite pogledati, prvu snimku možete vidjeti na ovom linku, a drugu na ovom linku. Prethodno morate biti prijavljeni na internet sa svojim Gmail računom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene