Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna klaonica u Sydneyu zatvorena je nakon što je u medijima objavljena snimka kako zaposlenici muče životinje.


Radnik u klaonici 7 je puta sa štapom izudarao jednu svinju po glavi. Drugu, koja je još bila pri svjesti, po glavi je izudarana čak 13 puta. Sve je to snimila skrivena kamera, a iživljavanje nad životinjama odmah su osudile australske udruge za zaštitu životinja. 'To je apsolutno odvratno! Prošle godine smo vidjeli snimke iz Indonezije oje prikazuju kako kolju stoku koja je pri svijesti, a sada to gledamo kod nas u Australiji', rekla je Emma Hurst iz udrige Animal Liberation. 

Vezani članci Zmija Možete li uočiti zmiju na fotografiji? Odlično se kamuflirala, gotovo nitko je ne vidi Neredi u Italiji Vlasnik restorana u Italiji pozvao 90 ljudi na večeru: "Možete me uhititi, neću ga više zatvoriti"

Slučaj je prijavljen policiji, a veterinar Mark Simpson utvrdio je da je u klaonici bilo čak stotinjak slučajeva okrutnosti prema životinjama. Na snimkama vidi se i kako govedo udaraju s električnom palicom.

Peter Day iz australske Agencije za hranu kaže da se radi o najgorem kršenju prava životinja koje je ikada vidio, no brani mesnu industriju. 'Snimka koju smo vidjeli ne predstavlja industriju u cjelini i prikazuje ono što apsolutno nije u skladu sa zakonskim odredbama koje se odnose na klaonice', kaže Peter Day.

Iz sporne klaonice kažu da su osobe koje su mučile životinje ili dobile otkaz ili su premještene u drugi sektor. Čitava je istraga pokrenuta na inicijativu državnog tijela zaduženog za hranu.

>> Objavljene snimke neopisivo brutalnog mučenja životinja u Kini