Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crno tržište

Soba u studentskom domu stoji i više od 1.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za mjesto u studentskom domu studenti na crno plaćaju više od 1.000 eura. I dok iz uprave Studentskog centra Zagreb poručuju kako se uspješno bore s preprodajom, uvjerili smo se kako se poduzetni studenti nimalo ne boje da će biti uhvaćeni.

Novinar: 'Bok, zovem vezano uz ovaj oglas za sobu? To je na Šari?' 
Student: 'Da.'
Novinar: 'I? Kolika je cijena?'
Student: 'Pa ja sam mislio oko 6.000 kuna.'

Pročitajte i ovo Ni traga ni glasa - 6 Traže ga 16 dana Nestao bez traga, obitelj 82-godišnjaka je očajna: "Ja se nadam da je još uvijek živ i da hoda" Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion...

Tako je zvučao telefonski razgovor s jednim studentom, a vrlo je slična situacija bila i javljanju na drugi oglas. Studentica koja se javila kazala je kako soba stoji 5.000 kuna te kako u SC-u samo pričaju da idu u kontrole, ali da ih nikad nema. Poduzetni studenti preko telefona su bili fleksibilni i olako su spuštali cijenu u želji da prodaju sobe. Problem je lako detektirati. 'Imamo 4.000 zamolbi više nego što imamo mjesta', pojasnio je pomoćnik ravnatelja SC-a za smještaj Ivan Lešković.

Najam stana u Zagrebu, za jednu akademsku godinu u prosjeku stoji između od 15-20.000 kuna. Za 4.000 studenata koji nisu dobili sobu u domu puno je jeftinije prekršiti zakon. 'Našim kontrolama mi dolazimo do brojke od 10-ak studenata koji su protupravno pribjegli jednoj takvoj radnji', kazao je Lešković. No, iako zbog ovakve djelatnosti mogu biti kazneno gonjeni, u povijesti SC-a niti jedan slučaj prijave preprodavača policiji nije zabilježen. Kao i u mnogim drugim prekršajima - sve ostaje na savjesti počinitelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene