Danas je nevrijeme zahvatilo Hrvatsku. Čak je i na otocima palo snijega. Čitatelj iz Rijeke rekao je da se već desetljećima nije dogodilo da je Cres toliko prekriven snijegom.

Galerija


Vremenske nepogode nisu zaobišle niti obalu i otoke. Iako tijekom zime poneka pahulja zaluta na obalu, nije uobičajeno da snježni pokrivač uoči i na otocima.

Vezani članci Sunčano vrijeme u Zagrebu, ilustracija - 1 U Hrvatskoj danas izmjereno ljetnih 29 stupnjeva, ali meteorolozi upozoravaju - ne spremajte kišobrane, stiže nova promjena Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti"

Petar Cvitković iz Rijeke poslao nam fotografije snijega duž kvarnerske obale, ali i Cresa. Iako ovakvi prizori na Učki nisu toliko rijetki, kaže, rjetkost je ''bijela'' Opatija. 

Bijeli pokrivač na Cresu 04
Bijeli pokrivač na Učki 01 (Foto: Petar Cvitković)

''Snježni Cres je nešto što se nije dogodilo godinama, zapravo desetljećima, pogotovo u ovo doba godine kada smo vec duboko zakoračili u proljeće'', objasnio je.