Gužve koje su stvorene tijekom prosvjeda dubrovačkih taksista snimljene su iz drona.


Taksisti u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu u petak su ponovno organizirali prosvjed protiv poslovanja Ubera u Hrvatskoj, tražeći da se ukine Uberova aplikacija.

Vezani članci Marin Mandić, djelatnik HE Dubrovnik Obitelj i prijatelji stradalih još čekaju odgovore: "Da je normalna situacija, petero ljudi je prije godinu dana trebalo završiti u zatvoru" Gari Capelli Građani bijesni zbog prijedloga ministra turizma: "Ne može meni nitko zabraniti što ću raditi sa svojom kućom, stanom ili štalom"

Dronom su snimljene gužve na dubrovačkim prometnicama, koje su nastale uslijed prosvjeda.

Na prilazu zračnim lukama u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu zbog prosvjeda taksista djelomično je bio blokiran promet. Također zbog prosvjeda na Jadranskoj magistrali u Dubrovniku, između mjesta Plat i Obod, vozilo se otežano uz regulaciju prometne policije.

"Ovo nije organizirani prosvjed, ovo je osobni prosvjed, zaustavio sam se zbog dvije godine nereagiranja i nepoštivanja zakona. Spontano su se pridružili i drugi vozači. Spreman sam platiti prekršajnu kaznu zbog zaustavljanja", rekao je predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoza Dubrovnik Božo Miletić naglašavajući kako je to jedini način da izrazi nezadovoljstvo.

Miletić kaže da se u Dubrovniku zaustavilo oko 200 automobila. "Mi ne tražimo da se zakon mijenja, nego da se poštuje. Tražimo da vršitelji usluga imaju bar minimalne tehničke uvjete, kvalifikacije vozača i sl., kao što i taksisti moraju imati, dodao je.