Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimske boljke

Bljuzga, otežana vožnja, kašnjenja u prometu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg nam se vratio. U sjeverozapadnom području i Gorskome kotaru novi snježni pokrivač od 5 do 10, u gorju i više od 10 centimetara.

Na kopnenom dijelu zemlje većinom pada snijeg, a u Slavoniji i Lici kiša i susnježica. Kako će se dan bližiti kraju, tako će i snijeg sve slabije padati.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama

'Ekipe su na terenu, čisti se od ranog jutra. Očekivali smo snijeg i spremni smo. S obzirom na to da je sve mokro, i snijeg će se manje primati te čišćenje neće biti otežano', rekao je za Dnevnik.hr Vlado Suša iz Zimske službe.

Na Jadranu pada kiša, u Dalmaciji mjestimice obilnija uz grmljavinu. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjeren do jak jugozapadnjak i jugo, navečer će na sjevernom dijelu okrenuti na slabu do umjerenu buru. Najviša temperatura od 0 do 3, u istočnoj Slavoniji i Lici od 4 do 8, na Jadranu između 8 i 13°C.

>> Kišni ponedjeljak: Od sutra opet snijeg!

HAK: Snijeg otežava vožnju

Snijeg otežava vožnju u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, izvijestio je HAK koji upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru i ponekim u Lici.

Zbog poplave su zatvorene ceste: D23 Duga Resa-Belavići kod mjesta Šeketino Brdo, D36 Karlovac-Pisarovina u mjestu Koritinja, D42 u Oštarijama kod Ogulina, ŽC5126 Pazarište-Plana i Pazarište-Podastrana, ŽC5163 Gospić-Lički Novi, ŽC5162 Smiljan-Novoselo i lokalna cesta LC65009 u mjestu Golubić kod Knina.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije iz Splita za Hvar, Korčulu, Lastovo i Vis.

HŽ: Promet redovit s minimalnim kašnjenjima

Unatoč vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima u većem dijelu zemlje, željeznički promet odvija se redovito s minimalnim kašnjenjima, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica.

Sve pruge na području Republike Hrvatske otvorene su za promet i sve dežurne ekipe su na terenu kako bi se i dalje osigurao njegov nesmetani tijek, kaže se u priopćenju.

ZET: Promet sporiji zbog snijega

Promet u Zagrebu teče sporije zbog snijega koji ponegdje intenzivnije pada na širem gradskom području, priopćeno je iz zagrebačkog javnog prijevoznika ZET-a.

Samo su dvije, od 132 autobusne linije privremeno obustavljene, a jedna je skraćena. Tramvajski promet je sporiji ali nema zastoja.

Do stvaranja povoljnih uvjeta na kolniku ne vozi autobusna linija 142 - Vrapčanska aleja - Jačkovina i 143 Vrapčanska aleja - Orešje.

Snijeg pada s krova

Jutros je na adresi Grškovićeva 8 pao snijeg i snjegobran s krova na nogostup. Policija je osigurala teren a pozvani su i vatrogasci da maknu ostatak snjegobrana s krova koji visi, izvijestio je ured za upravljanje hitnim situacijama Zagreb.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene