Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesen u jeku, zima se bliži

VIDEO: Pao prvi snijeg, uskoro stiže i novi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jesenski ugođaj svuda je oko nas. Kišovito i tmurno vrijeme za mnoge je bio razlog da ovu nedjelju ne ustanu iz toplog kreveta, no takvo nas vrijeme očekuje i početkom tjedna.

Na 1000 i više metara nad morem snijeg je padao od ranoga jutra pa ga je tako u Begovom Razdolju, najvišem hrvatskom naseljenom mjestu, napadalo nekoliko centimetara, a tek nešto više, prema Bjelolasici, dosezao je visinu i od 10 centimetara. Također, bijeli prekrivač pokrio je i riječki Platak.

Pročitajte i ovo Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica Snijeg u Gorskom kotaru - 4 Izrazito hladno jutro Hrvatska se probudila u debelim minusima: Pogledajte koji su gradovi bili najhladniji, ponegdje moguć i snijeg

Vikend nam nosi oblačno, povremeno i kišovito, pravo jesensko vrijeme. Uz Jadran, kiše će biti i u kopnenom području, a u Gorskom kotaru moguć je i snijeg, no samo na područjima iznad 900 metara nadmorske visine. Zavižan i dio gorja iznad 1000 metara nadmorske visine se već zabijelio.

Kiše će biti i idućih dana. Početkom tjedna je na Jadranu moguća i grmljavina, dok će podno Velebita puhati i jaka olujna bura. U utorak se očekuje smirivanje vremena, a u srijedu će biti djelomice sunčano. Temperatura će se početkom tjedna u unutrašnjosti kretati od 2 do 12, a na Jadranu od 9 do 20 Celzijevih stupnjeva.

>> Stiže zima: Za vikend prvi snijeg!

>> 'Očekuje nas najhladnija zima u posljednjih 1.000 godina'

I dalje će biti promjenjivo do pretežno oblačno, pri čemu u noći na četvrtak u gorju ponovno može biti i snijega. Zadržat će se svježe,dok se temperatura neće znatnije mijenjati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene