Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogoršanje dolazi

Stiže zima: Za vikend prvi snijeg!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potkraj tjedna stiže prodor hladnog zraka sa sjeverozapada koji će u naše krajeve donijeti kišu, ponegdje i snijeg.

Stanovnike kopnenih krajeva danas je dočekalo oblačno, maglovito i prohladno jutro s mrazom, pogotovo u gorskim zavalama, Gorskom kotaru i Lici. U središnjoj Hrvatskoj nakon jutarnje magle prevladavati će donekle sunčano vrijeme, malo ljepše nego što je to bilo jučer. Temperatura će biti oko 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Na Jadranu će danas puhati umjerena, u podvelebitskom dijelu i jaka bura. U dalmatinskim krajevima bit će i malo kiše, no dnevna temperatura kretat će oko ugodnih 20 stupnjeva.  Oni hrabriji još uvijek se mogu okupati u moru čija temperatura oko južnodalmatinskih otoka iznosi 21 stupanj.

>> 'Očekuje nas najhladnija zima u posljednjih 1.000 godina'

'Sutra će u kopnenoj Hrvatskoj prevladavati djelomično sunčano vrijeme, pa će dan biti idealan za izlete', kaže Milan Sijerković, meteorolog Nove TV. Dodaje da će pogoršanje stići u nedjelju, kada će biti hladnije i oblačnije u cijeloj zemlji. Padati će kiša, a u višem gorju moguć je i snijeg. Na Jadranu će vikend biti promjenjiv, ipak s više oblaka nego sunca. Ponegdje će padati i kiša.

Razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike

Zbog nepovoljnoga vremenskog utjecaja biometeorološke prilike će u iduća tri dana biti razmjerno nepovoljne, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda. U subotu će vremenski utjecaj biti razmjerno nepovoljan. Kod meteoropata se mogu javiti glavobolja, razdražljivost i umor. Tegobe će biti najizraženije na južnom Jadranu.

Nepovoljan vremenski utjecaj nastavit će se i u nedjelju te će uzrokovati glavobolju, razdražljivost i umor. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane vremenskim utjecajem. U ponedjeljak će nepovoljan vremenski utjecaj postupno slabiti, a tegobe uzrokovane vremenom biti će najjače izražene u istočnoj Hrvatskoj.


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene