Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog izjave 'neki pacijenti moraju umrijeti' smijenjen Buble, pacijentici bolje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom direktora Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Većeslava Bergmana, dr. Tonči Buble razriješen je danas dužnosti rukovoditelja Službe za lijekove te je raspoređen na drugo radno mjesto u Zavodu, priopćeno je iz HZZO-a.

Bublinu smjenu nedavno je zatražio ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović zbog optužbi nekih medija da je Buble na upit o odobrenju skupoga lijeka koji treba mladoj Zadranki Ivi Prenđi izjavio kako "neki pacijenti moraju umrijeti".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nažalost, neki pacijenti moraju umrijeti' Slika nije dostupna Zbog nehigijenskih uvjeta ugroženo zdravlje oko 7000 Francuza

Buble danas nije želio komentirati smjenu poručivši da je sve rekao u priopćenju u petak. Tada je ustvrdio da je žrtva novinarskog linča i niza neistina zbog čega namjerava pokrenuti "niz pravnih procedura". Pritom je kao primjere navodne novinarske montaže naveo priloge Nove TV i dnevnika Slobodna Dalmacija.

Direktor HZZO-a Većeslav Bergman ocijenio je kako je Bublina izjava napravila veliku štetu Zavodu iako je "izvučena iz konteksta i nekorektno interpretirana". 

>> Ministar Milinović potvrdio smjenu, Buble tvrdi da je žrtva medijskog linča

Buble je prošloga četvrtka govorio pred tridesetak novinara o Fondu skupih lijekova HZZO-a te postupku odobravanja tih lijekova za pacijente koji boluju od rijetkih bolesti, malignih oboljenja ili hepatitisa C.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene