Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Smjena Saše Broz je politički potez'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Istarskoga socijaldemokratskog foruma (ISDF) Luciano Delbianco je u petak na konferenciji za novinare u Puli odluku Gradskog poglavarstva o razrješenju Saše Broz s mjesta ravnateljice Istarskoga narodnog kazališta ocijenio političkim potezom.

 "Odluka o razrješenju ravnateljice Broz je čista politička akcija pod dirigentskom palicom nezaobilaznog Ivana Jakovčića. 

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, saborski zastupnik (Most) ODGOVOR NA PROZIVKE Grmoja komentirao smjenu ministra Filipovića i ulogu Mosta u aferi, a ima i poruku za premijera: "Plenkoviću, dolazimo po tebe" Davor Filipović Pao Plenkovićev space shuttle Bane, semafor, Damir, tvornica cjepiva pa plinska afera: Od kandidata za gradonačelnika do ministra, Filipović je nanizao dugi niz gafova i afera

On je očito opsjednut Brozovima jer je ne tako davno pozvao Jovanku Broz u Istru dok sada smjenjuje Sašu Broz s mjesta ravnateljice kazališta", rekao je vijećnik ISDF-a u pulskom Gradskom vijeću Bruno Langer. 

Osvrnuvši se na izjavu IDS-ovog saborskog zastupnika Damira Kajina koji je prije dva dana u Rijeci izjavio kako je politički smijenjen i bivši ravnatelj Istarskog narodnog kazališta Robert Raponja, Langer je kazao kako je riječ o "notornoj laži". 

Po njegovim riječima Raponji je tada bio istekao mandat pa je na raspisanom natječaju Gradsko vijeće grada Pule za ravnateljicu te kazališne kuće izabralo Sašu Broz. 

Vijećnik ISDF-a u pulskom Gradskom vijeću Livio Bolković, zaručnik Saše Broz, kazao je kako je odluka o njezinu razrješenju pravi presedan. 

"U Hrvatskoj se još nije dogodilo da je ravnatelj jedne javne ustanove smijenjen nakon niti polovice svojeg mandata. 
Osnova je kulture i demokracije ostaviti ravnatelja da odradi mandat do kraja, odnosno u trajanju od četiri godine", istaknuo je Livio Bolković. 

Dodao je kako ISDF (tada IDF) dok je bio na vlasti u Puli nije smijenio niti jednog ravnatelja javne ustanove niti direktora javnog poduzeća osim direktora gradske tržnice koji je potom zbog nezakonitih postupaka nepravomoćno i osuđen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene