Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jezivi zločin

Ispovijest prijateljice Smiljane Srnec: "Govorila je da je jedinica, prolazili smo kraj škrinje, plakala je kao kišna godina..."

Smiljana Srnec (Foto: Dnevnik.hr)
Smiljana Srnec (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Otprilike mjesec dana prije stravičnog otkrića škrinje u obiteljskoj kući, Smiljana Srnec otvorila je dušu prijateljima, a nekima je govorila da je kći jedinica.

Smiljana Srnec nalazi se već tri mjeseca u pritvoru zbog sumnje da je ubila svoju sestru pa tijelo držala skriveno u zamrzivaču čak 19 godina. Prije dva dana produžen joj je pritvor, koji može trajati do 16. lipnja i do tada tužiteljstvo treba odlučiti hoće li podići optužnicu, odnosno ima li dovoljno dokaza da je Srnec ubila sestru i tijelo sakrila u zamrzivač.

Pročitajte i ovo Smiljana Srnec, ilustracija Osuđena na 15 godina Smiljana Srnec puštena na slobodu, zamjenik glasnogovornika Županijskog suda: "Mora na operaciju u KBC Zagreb" Srnec se rasplakala slušajući presudu slučaj škrinja Smiljana Srnec podnijela ustavnu tužbu: "Vrhovni sud nije dao razloge zašto ne prihvaća argumente iz žalbe"

Otprilike mjesec dana prije stravičnog otkrića škrinje u obiteljskoj kući Smiljana Srnec otvorila je dušu prijateljima, a nekima je govorila da je jedinica, piše Jutarnji list.

"Našle smo se na kavi početkom godine dok su nam kćerkice bile na nogometnom treningu. Smiljana je plakala kao kišna godina rekavši da je mama Kata, koja je pred umirovljenjem i koja se vraća iz Njemačke u Palovec, maltretira i tjera na ulicu.

Sve je navodno kulminiralo oko Božića kad im je došla u posjet ili kad ju je zvala, ne sjećam se točno. Zbog toga je Smiljana bila neutješna jer njezina mama navodno zeta ne podnosi. Suosjećala sam zbog te situacije s njom. Smiljanu sam tada instinktivno pitala je li kćer jedinica? Znate što mi je rekla? Da, jesam. Jedinica sam.

Kada je isplivala u javnost užasna priča o škrinji, doznali smo da je imala sestru koju je očito prekrižila zbog nekog razloga. No mrtve se ne briše. I oni se broje, o njima se govori u perfektu, s poštovanjem", ispričala je za Jutarnji list jedna od prijateljica uhićene Smiljane Srnec.

"Majka joj je navodno zaprijetila da se do 1. srpnja moraju iseliti iz kuće jer je ona želi prodati i njoj dati njezin dio da više s njima nema posla. Smiljana joj je, kako mi je rekla, ponudila da ona i muž otkupe kuću od majke, ali ona to ne želi čuti. Kukala je da gleda oglase, traži smještaj, da je na sto muka, da muž traži posao po Austriji ne bi li si povećali prihode.

Smiljana se čak pojadala da je njezina najstarija kći, koja inače radi skoro dvije godine u jednom staračkom domu, ali je na bolovanju već godinu i pol, s njom zahladila odnose, a s bakom pojačala kontakte", rekla je Smiljanina poznanica.

Ni sama više ne zna u što da vjeruje od svega što joj je tijekom njihova poznanstva Srnec ispričala. No kuću u kojoj je bilo tijelo u škrinji nije zatvarala pa je tako i svoje prijatelje zvala na kavu.

"Na škrinju nitko nikad nije obraćao pažnju", zaključuje poznanica osumnjičene. Drugi Smiljanin prijatelj uvjerava nas da je “najteže biti zet Srnecovih”.

O Davidu Balentu ima samo riječi hvale, ali mišljenja je “da mu je suživot u onakvom okruženju svojevrsna omča oko vrata zbog koje će doživotno biti obilježen kao nalaznik trupla u škrinji”.

"Za njega vrijedi ona poslovica da je ljubav slijepa jer teško da bi inače mladu osobu itko mogao više zadržati u toj kući nakon onakvog pronalaska. Samo da znate, Smiljaninu kćer uopće ne poznajem iako smo frendovi na Facebooku", zaključio je poznanik Srnecovih za list.

Aktualno Provjereno donosi ekskluzivne snimke raskrinkavanja prostitucije: "Sve se odvija po špranci, ima tu i diplomatskih tablica. Svega smo se nagledali" Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 2 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 3 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 1 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 1 Foto: Provjereno Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 4 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 5 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 5 Foto: Provjereno +10 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 6 Hrvatska Provjereno donosi ekskluzivne snimke raskrinkavanja prostitucije: "Sve se odvija po špranci, ima tu i diplomatskih tablica. Svega smo se nagledali" 1/16 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene