Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Upravno vijeće Instituta Ruđer Bošković razriješilo je danas Danicu Ramljak s dužnosti ravnateljice Instituta.


Vršiteljem dužnosti ravnatelja imenovan je Marin Roje, dosadašnji pomoćnik ravnatelja za financije i suradnju s gospodarstvom, priopćeno je iz Instituta Ruđer Bošković. Ramljak se jučer očitovala o najavljenom razrješenju tvrdeći, uz ostalo, da ju Upravno vijeće protuzakonito razrješuje dužnosti ravnateljice pošto mu je odbila dati mandat na raspolaganje.

Vezani članci Slika nije dostupna Mladi hrvatski znanstvenici postigli velik napredak u borbi protiv bolesti koja je obilježila 21. stoljeće Slika nije dostupna Hrvatska znanstvenica kreće u borbu s jednim od najvećih medicinskih problema u svijetu

>> Skandal na 'Ruđeru': Prijetnja otkazom zbog razgovara s medijima

Međunarodni natječaj za novog ravnatelja Instituta bit će objavljen najkasnije za mjesec dana od dana donošenja odluke o razrješenju, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, Danici Ramljak je još ranije prijetila smjena s mjesta ravnateljice jer je odbijala potpisati Ugovor o pretvaranju znanstvene kuće u trajno odlagalište radioaktivnog otpada. 'Ja mislim da bi mi daleko veće probleme predstavljala činjenica da potpišem ugovor koji bi mom Institutu i ljudima koji žive u blizini mogla predstavljati problem, nego moja vlastita smjena', bila je izjavila Ramljak. (A.E./ Hina)