Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objašnjenje ministra

Evo zašto je smijenjena rastrošna ravnateljica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lidija Bertović, sinoć je bila na obavijesnom razgovoru u karlovačkoj Policijskoj upravi.

Lidija Bertović, smijenjena ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera, sinoć je bila na obavijesnom razgovoru u karlovačkoj Policijskoj upravi, potvrdili, nešto poslije 23 sata, u karlovačkom Operativno komunikacijskom centru 192.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Prometna nesreća na autocesti kod Karlovca - 4 Zatvoren promet FOTO Teška prometna nesreća na autocesti: Automobil se zabio u betonsku ogradu, vozač poginuo

Voditelj smjene Centra, Mile Valentić rekao je da se temeljem zahtjeva Ličko-senjske Policijske uprave provode određeni izvidi vezani uz, kako je rekao, događaj na području te policijske uprave. U policiji se nije moglo doznati koji odjel provodi izvide.

Smijenjena 'rastrošna' ravnateljica Plitvičkih jezera

Na pitanje je li Lidija Bertović lišena slobode, Valentić je odgovorio da se 'razgovor može voditi s nekom osobom i na temelju njenog dobrovoljnog dolaska na policiju'.

Bertović je u četvrtak smijenjena s mjesta ravnateljice Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera zbog nezadovoljstva ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića njenim radom.

Iz ministarstva zaštite okoliša i priopćili su da je odluka o razrješenju Lidije Bertović donesena zbog neostvarivanja postavljenih ciljeva.

'U više od godinu dana mandata nisu ispunjeni postavljeni strateški ciljevi koji su zacrtani na početku mandata. Nacionalni park Plitvička jezera trebao je jasno pokazati i dokazati kako se zaštićena područja mogu staviti u funkciju razvoja i postati generator razvoja cijele regije', stoji u priopćenju.

Osim toga, prilikom nadzora NP u listopadu utvrđena su kršenja Statuta te Zakona o javnoj nabavi.

'Promjene i poboljšanja u sustavu upravljanja zaštićenim područjima jedan su od prioriteta Ministarstva čija je strategija otvaranje parka lokalnoj i široj regionalnoj zajednici. Nacionalni park Plitvička jezera treba postati generator razvoja regije - da bi se to postiglo, od vodstva parka očekivalo se razvijanje nekoliko modela razvoja koji su trebali pokazati koji je najprimjereniji da bi se postiglo povećanje efikasnosti i pozitivni efekti za samu JU, ali i cjelokupnu regionalnu zajednicu. Pri razvoju modela trebalo je analizirati i predložiti najbolje opcije za ostvarenje toga cilja s posebnim naglaskom na koncesioniranje komercijalnih djelatnosti. To bi imalo direktne učinke na podizanje kvalitete i unapređenje turističkih i ugostiteljskih sadržaja. Stručnjaci za turizam i ugostiteljstvo bavili bi se poslom u kojem su specijalisti, a JU „Nacionalni park Plitvička jezera“ onime za što je primarno i osnovana i u čemu je uvjerljivo najbolja - očuvanjem okoliša i svjetskog prirodnog fenomena Plitvičkih jezera koja su još 1979. godine uvrštena na UNESCO-v popis svjetske prirodne i kulturne baštine.

Pri tome se trebalo osigurati očuvanje radnih mjesta ali, i još važnije, stvaranje pretpostavki za otvaranje novih u tim izdvojenim djelatnostima', piše u priopćenju iz Ministarstva. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene