Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za vršiteljicu dužnosti ravnateljice NP-a Plitvička jezera postavljena je Natalija Božićević.


Ravnateljica Javne ustanove Nacionalnog parka Plitvičkih jezera Lidija Bertović danas je razriješena te dužnosti i bez mogućnosti ostanka u Nacionalnom parku na bilo kojoj drugoj dužnosti, doznaje se u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Vezani članci Slika nije dostupna Ravnateljica htjela potrošiti 400.000 kn na terenac, ministar poništio natječaj Slika nije dostupna National Geographic na Plitvicama: Moramo im dati više medijskog prostora

Razlozi za razrješenje su to što je ministar Mihael Zmajlović bio krajnje nezadovoljan strategijom i vizijom upravljanja Parkom, rekao je izvor u ministarstvu. U 16 mjeseci mandata, navodi, nije izrađen ni osnovni koncept dugoročnog razvoja na kojem od prvog dana svojeg mandata ministar Zmajlović inzistira, a to je da se poslovanje Plitvičkih jezera dovede u red, da postanu efikasni, da se koncentriraju na ono za što je ta javna ustanova i osnovana, a to je zaštita prirode, te da se komercijalne djelatnosti izdvoje iz nje i prepuste profesionalcima.

Ravnateljica htjela potrošiti 400.000 kn na terenac, ministar poništio natječaj

Podsjetimo, Lidija Bertović ranije je bila suočena s optužbama da 'živi na visokoj nozi na račun Plitvica'. Također, htjela potrošiti 600 tisuća kuna na nabavku skupocjenog terenca, međutim ministar zaštite okoliša natječaj je ekspresno poništio. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook