Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za vršiteljicu dužnosti ravnateljice NP-a Plitvička jezera postavljena je Natalija Božićević.


Ravnateljica Javne ustanove Nacionalnog parka Plitvičkih jezera Lidija Bertović danas je razriješena te dužnosti i bez mogućnosti ostanka u Nacionalnom parku na bilo kojoj drugoj dužnosti, doznaje se u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Smijenjenu rastrošnu ravnateljicu prijavila nasljednica na funkciji Slika nije dostupna Evo zašto je smijenjena rastrošna ravnateljica!

Razlozi za razrješenje su to što je ministar Mihael Zmajlović bio krajnje nezadovoljan strategijom i vizijom upravljanja Parkom, rekao je izvor u ministarstvu. U 16 mjeseci mandata, navodi, nije izrađen ni osnovni koncept dugoročnog razvoja na kojem od prvog dana svojeg mandata ministar Zmajlović inzistira, a to je da se poslovanje Plitvičkih jezera dovede u red, da postanu efikasni, da se koncentriraju na ono za što je ta javna ustanova i osnovana, a to je zaštita prirode, te da se komercijalne djelatnosti izdvoje iz nje i prepuste profesionalcima.

Ravnateljica htjela potrošiti 400.000 kn na terenac, ministar poništio natječaj

Podsjetimo, Lidija Bertović ranije je bila suočena s optužbama da 'živi na visokoj nozi na račun Plitvica'. Također, htjela potrošiti 600 tisuća kuna na nabavku skupocjenog terenca, međutim ministar zaštite okoliša natječaj je ekspresno poništio. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook