Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet smjena

Smijenjen predsjednik Uprave HŽ-a Zoran Popovac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Pupovac, predsjednik Uprave Hrvatske željeznice smijenjen je odlukom predsjednika Skupštine HŽ-a.

Za novog direktora bit će imenovan Zlatko Rogožar koji će preuzeti i dužnosti direktora HŽ carga.

Pročitajte i ovo Ilustracija IPAK SE KREĆE Možete li vjerovati? U Hrvatskoj će vlakovi voziti brzinom do 160 kilometara na sat Slika nije dostupna Neisplative HŽ ukida 26 linija

>> HŽ nabavio 1,5 milijuna skuplje kočnice?

Ministar mora prometa i infrastruktura Božidar Kalmeta kazao je kako je Popovac smijenjen jer se pokazalo  da će njegov nasljednik Rogožar znati 'bolje odgovoriti na izazove restrukturiranja tvrtke. Napomenuo je kako će Popovac ostati unutar HŽ-a.

Na naš upit o kako komentira istrage u svom resoru, Kalmeta je kazao kako se istrage vrše u svim resorima, ne samo u njegovom. 'Godinama me se optužuje iz različitih razloga, no ja svoj posao radim pošteno, a da bi mogao bolje, mogao bih', kazao je.

Popovac je na položaju direktora od prošle godine, a naslijedio je Davorina Kobaka koji se nalazi u istražnom pritvoru. Njega je i čelnika sestrinskog poduzeća Agit Biserke Robić i Andrije Sarića te državljanina Srbije osumnjičilo se da su se udružili kako bi iz poduzeća Agit nezakonito izvukli novac i oštetili Agit za više od 3,7 milijuna eura pri čemu su sebi protupravno prisvojili više od 3,2 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene