Veliki dio smeća koje je u utorak neugodno iznenadilo Dubrovčane još uvijek je na plaži Banje i u gradskoj luci.

Galerija


Jako jugo donijelo je veliku količinu otpada, uglavnom plastične ambalaže. Vjetar se ne smiruje, što otežava sanaciju.

Vezani članci Faisal bin Qassim Al-Thani Carstvo vrijedno gotovo dvije milijarde dolara ovaj šeik počeo je graditi sa samo 16 godina, inače živi daleko od očiju javnosti, ali Dubrovnik obožava! Faisal bin Qassim Al-Thani Dubrovnikom prošetao moćnik koji je izgradio carstvo od 2 milijarde dolara, a 15.000 umjetnina čuva u muzeju

''Ovo je ružno vidjeti, ovo nije lice Dubrovnika, ovo bi trebalo počistiti prije blagdana'', smatra Josip Žuvela iz Dubrovnika.

Dio građana kritizira što je jedna od najljepših hrvatskih plaža još uvijek zagađena, dok iz Grada Dubrovnika objašnjavaju da plaža Banje nije u njihovoj nadležnosti, već su za nju odgovorni privatni koncesionar i županijska lučka uprava.

Oni, pak, uvjeravaju da će plaža biti očišćena, čim to dozvole vremenski uvjeti. ''Djelatnici Čistoće su unatoč iznimno lošim vremenskim uvjetima pokupili dosada čak 30 kubika otpada i dalje kontinuirano rade'', rekao je Mate Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

''Eko sustav u moru je ugrožen, međutim moram istaknuti da što se tiče ove problematike, Jadran je relativno čisto more. Međutim ukoliko se ovi trendovi kao što je to bilo u Dubrovniku i dalje nastave, ukoliko budu učestali, tada će taj problem biti značajno više izražen'', rekao je Pero Tutman, s Instituta za oceonografiju i ribarstvo.

Borba protiv smeća u Dubrovniku, otežana vremenskim uvjetima, trajat će još danima. A kada ona završi, to i dalje nije jamstvo da nećemo ponovno osjetiti posljedice neodgovornog ponašanja prema prirodi.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr