Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno odvjetništvo u Klagenfurtu obustavilo je istragu protiv bivšeg člana uprave koruške Hypo Alpe Adria Banke, Guentera Striedingera, kojega se sumnjičilo za pranje novca u slučaju odbjeglog bivšeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca.


Informaciju o obustavi istrage potvrdila je državna odvjetnica i glasnogovornica državnog odvjetništva u Klagenfurtu Carmen Riesinger.

Vezani članci Slika nije dostupna Zagorčev partner svjedočio u istrazi protiv Mauro Bunjevac Slika nije dostupna 'Trgovac oružjem tresao se dajući iskaz'

"Raduje me da je državno odvjetništvo nakon više od dvije godine utvrdilo ono što sam ja uvijek govorio", priopćio je Striedinger.

On tvrdi da kao bivši član uprave u poslovnom odnosu sa Zagorcem nije počinio nikakve nepravilnosti.

Državno je tužiteljstvo pokrenulo istragu u ožujku 2007. na poticaj hrvatskog Državnog odvjetništva.

Zagorec je 14. ožujka 2007. uhićen u Beču na temelju međunarodne tjeralice, zbog toga što ga se u Hrvatskoj sumnjiči za zloporabu položaja i pronevjeru. Nekoliko dana kasnije pušten je na slobodu uz jamčevinu od milijun eura.

Hypo Alpe Adria Banka uporno je cijelo vrijeme odbijala tvrdnje koje su tu banku i Zagorca dovodile u vezu s pranjem novca.

Protiv Striedingera kao i protiv bivšeg predsjednika uprave Wolfganga Kulterera te člana uprave Thomasa Morgla vođena je istraga i zbog sumnje u manipulaciju bankovnim podacima povezanim s gubitcima banke. Državna je odvjetnica potvrdila da se u tom slučaju očekuje sudski postupak.