Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u Zadru Vedran Uranija je na konferenciji za novinare izvijestio kako je Europski sud za ljudska prava u Strassbourgu otvorio parnicu na zahtjev 91 bivšeg zaposlenika "Zadranke" u kojoj traže novčanu odštetu od države zbog 11-godišnjeg procesa koji vode s tom tvrtkom.


Europski sud za ljudska prava otvorio je parnicu zbog duljine
trajanja prijepora koji je iznad svih zakonskih granica, istaknuo je Uranija.

Vezani članci Slika nije dostupna Novinarka Ema Branica je u samo 4 dana riješila slučaj na kojem su gotovo sve institucije zakazale Slika nije dostupna HRVATSKO PRAVOSUĐE 4. NAJGORE U EUROPI Pronašli smo bolan podsjetnik i zašto

Podsjetio je da bivši zaposlenici zbog, kako je rekao, nezakonita otkaza traže od "Zadranke" 20 milijuna kuna odštete s kamatama.

Nepravomoćne presude nižih sudova u Hrvatskoj u korist radnika postoje za većinu njih, kazao je Uranija, a za 40 od ukupno 91 tužbe su vraćene radi korekcija, odnosno doradbe. No pravomoćnih presuda nema, istaknuo je, zbog čega je upućena tužba Europskom sudu za ljudska prava.

Bivši zaposlenici "Zadranke" (od 2003. u stečaju), dodao je, osim tih 20 milijuna kuna s kamatama u tužbi pred Europskim sudom za ljudska prava traže i oko 20 milijuna kuna odštete od hrvatske države zbog duljine spora. To je, istaknuo je Uranija, 150 do 200 tisuća kuna po radniku.