Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodili znanstveni dijalog sa Zagrebom

Slučaj Maškarin: 'Izvješće splitskog povjerenstva nekonkretno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ingrid Barić, odvjetnica Miroslava Maškarina kojemu je prilikom rutinske operacije slijepog crijeva u riječkome KBC-u ozlijeđena trbušna aorta, a posljedično i amputirana noga, izjavila je kako nisu zadovoljni nekonkretnim, nepreciznim izvješćem povjerenstva splitskoga Medicinskog fakulteta, koje se razlikuje od izvješća povjerenstva zagrebačkoga Medicinskog fakulteta.

Po zaključku splitskog povjerenstva, prednja aortalna stijenka vrlo je vjerojatno ozlijeđena tijekom uvođenja šireg troakara s bodežom, što je poznata i opisana specifična komplikacija laparoskopske kirurgije, rekla je Barić i dodala kako je njoj sporna tvrdnja da se, iako ozljeda nije dio programiranog operativnog zahvata odstranjenja crvuljka, ne može se zaključiti da zahvat nije ispravno izveden. Odvjetnica Barić smatra kako u tomu vrlo opširnom nalazu splitskoga povjerenstva, na 22 stranice, nema odgovora na ključna pitanja, detaljno i precizno, kako je od njega zatraženo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kirurg nije postupao pažljivo' Slučaj Maškarin: Vještaci utvrdili da je riječ o pogrešci, a ne o komplikaciji Slika nije dostupna Nema traga reformama 'U BiH prevladavaju nacionalistički i etnički programi'

>> Suđenje kirurgu Popoviću odgođeno zbog provjere informacija o vještaku

'Iznimno opširno su obrazlagali svoj znanstveni stav te laparoskopske metode, više su vodili nekakav znanstveni dijalog s Medicinskim fakultetom u Zagrebu, no u ovakvom predmetu privatne naravi takve se stvari ne bi trebale događati preko leđa Miroslava Maškarina', istaknula je Barić.

Operacija je izvedena 10. srpnja 2006. godine, a obitelj tada 20-godišnjeg Miroslava Maškarina zatražila je putem odvjetnika Ingrid i Miljenka Barića izvansudskom nagodbom odštetu od 13.705.000 kuna. Drugo vještačenje provedeno je na zahtjev riječkoga KBC-a u parnici obitelji Mašakarin, koja od KBC-a traži naknadu štete. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene