Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjedočenjem liječnika koji su sudjelovali u operaciji slijepoga crijeva Miroslava Maškarina koji je zbog te operacije ostao bez lijeve noge, u Rijeci je nastavljen sudski postupak protiv doktora Branka Popovića. Optužnica ga tereti za kazneno djelo protiv zdravlja ljudi.


Liječnici tvrde kako je u slučaju Miroslava Maškarina riječ je o komplikaciji, a ne o liječničkoj greški. 

Vezani članci Klinika za tumore A kako je usred cijelog ovog kaosa pacijentima na Klinici za tumore? ''Pretužno je to što se događa" Ilustracija (FOTO: Profimedia) Novi skandal u aferama već izrešetanoj bolnici: Liječnici krivom pacijentu operirali mozak

>> Suđenje bez članova povjerenstva Hrvatske liječničke komore

'Komplikacija! Nisu česte, ali se događaju svuda po svijetu s vrlo često smrtnim ishodom, a naš pacijent je ipak preživio', rekao je dr. Arsen Depolo. 

Na sudu se danas pojavio i preživjeli pacijent Miroslav Maškarin. Došao je čuti što će reći liječnici, sudionici operacije koja mu je zauvijek promijenila život.

Rasprava na riječkom sudu i dalje je u tijeku. Ispituje se još jedan u nizu liječnika koji su sudjelovali u višesatnoj operaciji, doktor Miljenko Uravić koji je tijekom kobne noći pozvan upomoć.