Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije greška nego komplikacija

Slučaj Maškarin: Liječnici tvrde da je riječ o komplikaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedočenjem liječnika koji su sudjelovali u operaciji slijepoga crijeva Miroslava Maškarina koji je zbog te operacije ostao bez lijeve noge, u Rijeci je nastavljen sudski postupak protiv doktora Branka Popovića. Optužnica ga tereti za kazneno djelo protiv zdravlja ljudi.

Liječnici tvrde kako je u slučaju Miroslava Maškarina riječ je o komplikaciji, a ne o liječničkoj greški. 

Pročitajte i ovo Ante Ćorušić - 3 Gost Dnevnika Nove TV Hoće li biti štrajka? Ravnatelj KBC-a Zagreb odgovara: "Liječnicima nikad nije bilo bolje" Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

>> Suđenje bez članova povjerenstva Hrvatske liječničke komore

'Komplikacija! Nisu česte, ali se događaju svuda po svijetu s vrlo često smrtnim ishodom, a naš pacijent je ipak preživio', rekao je dr. Arsen Depolo. 

Na sudu se danas pojavio i preživjeli pacijent Miroslav Maškarin. Došao je čuti što će reći liječnici, sudionici operacije koja mu je zauvijek promijenila život.

Rasprava na riječkom sudu i dalje je u tijeku. Ispituje se još jedan u nizu liječnika koji su sudjelovali u višesatnoj operaciji, doktor Miljenko Uravić koji je tijekom kobne noći pozvan upomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene