Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Maškarin

Suđenje bez članova povjerenstva Hrvatske liječničke komore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se saga u slučaju Maškarin. Danas se s velikim zanimanjem očekivalo svjedočenje liječnika koji su trebali utvrditi zašto je mladi Rabljanin nakon operacije slijepoga crijeva ostao bez lijeve noge. No, nisu svjedočili. Spriječila ih je odredba o čuvanju službene tajne.

Na riječkom sudu danas nisu svjedočili članovi Stručnog povjerenstva Hrvatske liječničke komore koji su trebali utvrditi zašto je Miroslav Maškarin pri operaciji slijepoga crijeva - ostao bez lijeve noge.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..." Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

>> 'Trebam razumijevanje, a želim samo pravdu'

Danas nisu svjedočili članovi stručne Komisije koja je obavila nadzor u bolnici jer ne smiju!

'Kažu da su u konkretnom slučaju predloženi svjedoci koji su vršili stručni nadzor dužni službenu tajnu čuvati te nisu ih oslobodili čuvanja službene tajne, oni nisu smjeli pristupiti svjedočenju', kaže Ingrid Barić, Maškarinova odvjetnica.

Naime, sud je primio obavijest Hrvatske liječničke komore u kojoj stoji da članovi Povjerenstva ne smiju svjedočiti i odavati službene tajne.

Danas je tako svjedočio samo jedan kirurg čije svjedočenje nije bilo u potpunosti u skladu s dosadašnjim svjedočenjima njegovih kolega.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene