Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U četvrtak u 8:30 sati bit će izrečena prvostupanjska presuda u sporu protiv osam poslovnih banaka koju je u ime Udruge Franak pokrenuo 'Potrošač'.


Presuda će se objaviti protiv osam tuženih banaka: Zagrebačka banka, Privredna banka, Erste & Steiermärkische Bank, Raiffeisenbank, Hypo alpe-adria-bank, OTP banka, Société générale – Splitska banka i Volksbank.

>> Sve zbog kredita: Udruga Franak prijavila Hrvatsku narodnu banku

Vezani članci Snopovi švicarskih franaka (Foto: Dnevnik.hr) Što presuda Vrhovnog suda znači za korisnike kredita u švicarcima? "Ovo je kruna osmogodišnje borbe" Prosvjed protiv švicaraca (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL) Vrhovni sud presudio protiv osam domaćih banaka za kredite u švicarcima: "Slučaj franak je gotov. Ovo je naša pobjeda!"

Povijesna je to prvostupanjska presuda u kolektivnoj tužbi protiv banaka u Republici Hrvatskoj i prva takva u Europi, navodi Udruga Franak koja se bori za prava građana opterećenih kreditima u 'švicarcima'

Udruga Franak prije nekoliko je mjeseci zajedno s udrugom Potrošač na zagrebačkom Trgovačkom sudu pokrenula spor protiv osam banaka zbog valutne klauzule u švicarskim francima i jednostrane promjene kamatne stope.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook