Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na jedan od najvećih američkih praznika, Dan nezavisnosti 4. srpnja u Hrvatskoj će biti donesena povijesna sudska presuda o kojoj ovise sudbine stotina tisuća građana.


Sudac Radovan Dobronić na Trgovačkom sudu u Zagrebu odbio je nove dokazne prijedloge banaka i Potrošača, koji je u ime Udruge Franbak pokrenuo proces. Prvostupanjska presuda u svakako povijesnom procesu trebala bi biti donesena 4. srpnja, najavio je sudac.

>>Sve zbog kredita: Udruga Franak prijavila Hrvatsku narodnu banku

Vezani članci Podizanje gotovine na bankomatu, ilustracija Banke ponovno naplaćuju korištenje bankomata drugih banaka, jedna ipak produžila nenaplatu Slika nije dostupna Donesena "povijesna presuda" za sve dužnike u švicarskim francima: Znači li konačnu pobjedu za sve?

Osam banaka protiv kojih je podignuta tužba, tražile su da se kao svjedoka pozove i bivši guverner HNB-a Željko Rohatinskog, te osobni bankari koji su građanima odobravali kredite u 'švicarcima'. Sudac je odbio prijedloge. 

'Vještačenja bi odužila proces i do godinu dana, dokaza je s obje strane dovoljno, spis ima 2500 stranica', rekao je sudac Radovan Dobronić najavivši dan donošenja odluke, koja odlučuje o sudbinama stotina tisuća građana i hrvatskih obitelji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook